Logo
  • Aktuelno iz SPC
  • Praznici i sveci
  • Crkve i manastiri
  • Duhovna riznica
  • Ostale religije
    • Islam
    • Judaizam
    • Katoličanstvo
  • Recepti Close
    • Posni recepti
    • Mrsni recepti
Претрага
L Ћ

novi-zavet

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 19. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za ponedeljak pete sedmice  po Vaskrsu
Duhovna riznica 06:00 | 19.05.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 19. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za ponedeljak pete sedmice po Vaskrsu

"Onaj koji je od Boga, reči Božije sluša; zato vi ne slušate, jer niste od Boga."

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 18. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za nedelju četvrte sedmice po Vaskrsu
Duhovna riznica 07:00 | 18.05.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 18. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za nedelju četvrte sedmice po Vaskrsu

Odgovori Isus i reče joj: "Kad bi ti znala dar Božiji, i ko je taj koji ti govori: daj mi da pijem, ti bi tražila od njega i dao bi ti vodu živu."

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 11. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za nedelju treće sedmice po Vaskrsu
Duhovna riznica 07:00 | 11.05.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 11. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za nedelju treće sedmice po Vaskrsu

"Eto postao si zdrav, više ne greši, da ti se što gore ne dogodi."

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 7. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za sredu treće sedmice po Vaskrsu
Duhovna riznica 07:00 | 07.05.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 7. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za sredu treće sedmice po Vaskrsu

"Sve što mi daje Otac meni će doći; i onoga koji dolazi meni neću isterati napolje".

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 4. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za nedelju druge sedmice
Duhovna riznica 07:00 | 04.05.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 4. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za nedelju druge sedmice

A Gospod pošto im ovo izgovori, uznese se na nebo i sede Bogu sa desne strane

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 3. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za subotu druge sedmice
Duhovna riznica 07:00 | 03.05.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 3. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za subotu druge sedmice

Kada pak nasta veče, siđoše učenici njegovi na more i ušavši u lađu pođoše preko mora u Kapernaum.

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 30. APRIL: Odlomak iz Svetog pisma za sredu druge sedmice
Duhovna riznica 07:00 | 30.04.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 30. APRIL: Odlomak iz Svetog pisma za sredu druge sedmice

"Zaista, zaista vam kažem: Sin ne može ništa činiti sam od sebe nego što vidi da Otac čini; jer što On čini, to isto čini i Sin".

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 24. APRIL: Odlomak iz Svetog pisma za četvrtak Svetle sedmice
Duhovna riznica 07:00 | 24.04.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 24. APRIL: Odlomak iz Svetog pisma za četvrtak Svetle sedmice

"Zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u Carstvo Božje".

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 20. APRIL: Odlomak iz Svetog pisma za Vaskrs
Duhovna riznica 08:00 | 20.04.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 20. APRIL: Odlomak iz Svetog pisma za Vaskrs

"I Logos postade telo i nastani se među nama, i videsmo slavu njegovu, slavu kao Jedinorodnoga od Oca, pun blagodati i istine".

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 19. APRIL: Odlomak iz Svetog pisma za Veliku subotu
Duhovna riznica 06:00 | 19.04.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 19. APRIL: Odlomak iz Svetog pisma za Veliku subotu

"Gospodaru, setismo se da onaj varalica kaza još za života: 'Posle tri dana ustaću..."

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 18. APRIL: Odlomak iz Svetog pisma za Veliki petak
Duhovna riznica 06:00 | 18.04.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 18. APRIL: Odlomak iz Svetog pisma za Veliki petak

"Oče pravedni, svet tebe ne pozna, a ja te poznah, i ovi poznaše da si me ti poslao".

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 14. APRIL: Odlomak iz Svetog pisma za Veliki ponedeljak
Duhovna riznica 06:00 | 14.04.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 14. APRIL: Odlomak iz Svetog pisma za Veliki ponedeljak

"Jer o vaskrsenju niti se žene niti se udaju, nego su kao anđeli Božiji na nebu".

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 6

Najnovije

NEOČEKIVAN “SUSRET” SVEŠTENIKA SA VANZEMALJCIMA: Otac Tarasij otkriva zašto potraga za “malim zelenima” nije bezazlena zabava, već opasna duhovna obmana
Duhovna riznica 10:27

NEOČEKIVAN “SUSRET” SVEŠTENIKA SA VANZEMALJCIMA: Otac Tarasij otkriva zašto potraga za “malim zelenima” nije bezazlena zabava, već opasna duhovna obmana

Dok milioni širom sveta tragaju za životom izvan Zemlje, jerej Ruske pravoslavne crkve objašnjava da „vanzemaljska vera“ nije nauka – već nova duhovna zamka savremenog čoveka.

ŠTA BOG NIKADA NE PREPUŠTA ZABORAVU: Vladika Nikolaj objašnjava kako Gospod čuva ono što ljudi rasprše
Duhovna riznica 07:30

ŠTA BOG NIKADA NE PREPUŠTA ZABORAVU: Vladika Nikolaj objašnjava kako Gospod čuva ono što ljudi rasprše

U besedi o pravednicima čije telo postaje svedočanstvo neba, Sveti Nikolaj Ohridski I Žički otkriva tajnu Božje sile - da ni pepeo ne može sakriti ono što je Gospod odabrao da vaskrsne.

OVO MNOGI ZANEMARUJU – A DANAS MOŽE PROMENITI SVE: Kako jedan stih može uticati na naše odluke i pogled na ljude
Islam 02:00

OVO MNOGI ZANEMARUJU – A DANAS MOŽE PROMENITI SVE: Kako jedan stih može uticati na naše odluke i pogled na ljude

Ajet 42:15 sura Eš-Šura nas uči kako istrajati u veri, poštovati različitosti i ostati smiren čak i pod pritiskom okoline.

EVO KAKO BOL, TUGA I PATNJA MOGU BITI KORISNI: Starac Jefrem nas uči kako da kroz gorke trenutke oslobodimo svoju duhovnu snagu
Duhovna riznica 00:02

EVO KAKO BOL, TUGA I PATNJA MOGU BITI KORISNI: Starac Jefrem nas uči kako da kroz gorke trenutke oslobodimo svoju duhovnu snagu

Veliki duhovnik sa Svete gore iz 20. veka nas podseća da svaka tuga nosi svoju svrhu; kroz molitvu i predanje, pravoslavlje pretvara teške trenutke u put ka istinskoj slobodi i miru.

DA LI JE VAŽNIJE REDOVNO IĆI U CRKVU, ILI BITI DOBAR ČOVEK? Odgovor oca Sergeja će vas veoma iznenaditi
Duhovna riznica 22:47 | 27.10.2025

DA LI JE VAŽNIJE REDOVNO IĆI U CRKVU, ILI BITI DOBAR ČOVEK? Odgovor oca Sergeja će vas veoma iznenaditi

Jerej Moskovske eparhije objašnjava zašto istinsko dobro nije pitanje moralne pristojnosti, već traganja za svetošću i Božijom blagodaću u svakodnevnom životu.

Najčitanije

ZABORAVLJENI MIRISI NEDELJNE TRPEZE: Recept iz stare sveske naših baka - domaća srpska čorba koja spaja porodicu
Mrsni recepti 10:48 | 03.08.2025

ZABORAVLJENI MIRISI NEDELJNE TRPEZE: Recept iz stare sveske naših baka - domaća srpska čorba koja spaja porodicu

U kuhinjama pravoslavnih domaćica, ova čorba se pripremala s ljubavlju – za praznike, slave i nedeljne porodične ručkove. Sada je pravo vreme da je ponovo otkrijete i spremite po originalnom receptu iz tradicije srpske kuhinje.

STARINSKI MAKEDONSKI KOLAČ PO ORIGINALNOM RECEPTU: Sočna posna poslastica koja okuplja porodicu
Posni recepti 09:54 | 27.09.2025

STARINSKI MAKEDONSKI KOLAČ PO ORIGINALNOM RECEPTU: Sočna posna poslastica koja okuplja porodicu

Jednostavan i brz recept za kolač koji u dom donosi miris domaće kuhinje i radost zajedništva u posne dane.

RETKO STARINSKO JELO VEČNOG UKUSA: Tradicionalni recept iz manastira Krušedol koji greje dušu i telo
Posni recepti 11:48 | 19.08.2025

RETKO STARINSKO JELO VEČNOG UKUSA: Tradicionalni recept iz manastira Krušedol koji greje dušu i telo

Od pažljivo prženog luka do mirisa ljute paprika - otkrijte tajnu starinskog monaškog ribljeg paprikaša koji spaja duh pravoslavnog života i prazničnih trpeza.

SALATA SA SRPSKIH DVOROVA: Stari recept jeromonaha Jeroteja iz 19. veka otkriva kako se jednostavni sastojci pretvaraju u bogatstvo ukusa
Posni recepti 10:47 | 30.08.2025

SALATA SA SRPSKIH DVOROVA: Stari recept jeromonaha Jeroteja iz 19. veka otkriva kako se jednostavni sastojci pretvaraju u bogatstvo ukusa

Skromne namirnice, otmen ukus – manastirski zapis iz 1855. godine vraća na trpezu zalogaj koji je nekada krasilo srpsko dvorsko posluženje.

RIČET – ZABORAVLJENO JELO KOJE JE BILO OMILJENO NA CELOM BALKANU: Ovaj recept iz bakine sveske unosi toplinu u dom
Mrsni recepti 10:00 | 23.09.2025

RIČET – ZABORAVLJENO JELO KOJE JE BILO OMILJENO NA CELOM BALKANU: Ovaj recept iz bakine sveske unosi toplinu u dom

Jedinstvena kombinacija ječma, pasulja, povrća i dimljenog mesa vraća nas u kuhinje naših predaka, čuvajući duh starih domaćinstava i porodične molitve kroz generacije.

Video

MOŠTI SVETE PETKE POVEZALE SU BALKANSKE NARODE: Patrijarh Porfirije o Prepodobnoj mati Paraskevi, koja и danas donosi čuda (VIDEO)
Aktuelno iz SPC 19:38 | 27.10.2025

MOŠTI SVETE PETKE POVEZALE SU BALKANSKE NARODE: Patrijarh Porfirije o Prepodobnoj mati Paraskevi, koja и danas donosi čuda (VIDEO)

Na blagoslovenom mestu gde se spajaju Dunav i Sava, patrijarh srpski služio je liturgiju i predvodio litiju do kapele Svete Petke, pozvavši vernike da se saberu u veri i Hristovu reč postave kao temelj života.

IMALA SAM RANE NA VRATU, A ONDA JE MOJA MAJKA USNILA SVETU PETKU I DESILO SE ČUDO: Anketa – u kojim situacijama se vernici mole Prepodobnoj Paraskevi (VIDEO)
Duhovna riznica 15:26 | 27.10.2025

IMALA SAM RANE NA VRATU, A ONDA JE MOJA MAJKA USNILA SVETU PETKU I DESILO SE ČUDO: Anketa – u kojim situacijama se vernici mole Prepodobnoj Paraskevi (VIDEO)

Od molitava za zdravlje i porodičnu sreću do isceljenja koja se prepričavaju generacijama — žene širom Srbije svedoče kako im je Sveta Petka vratila snagu, veru i mir u srcu.

KOLONE VERNIKA NA KALEMEGDANU! Patrijarh služi liturgiju povodom velikog praznika - SVETE PETKE! (FOTO, VIDEO)
Aktuelno iz SPC 10:22 | 27.10.2025

KOLONE VERNIKA NA KALEMEGDANU! Patrijarh služi liturgiju povodom velikog praznika - SVETE PETKE! (FOTO, VIDEO)

Ova svetiteljka, koju Srbi naročito poštuju, smatra se zaštitnicom žena, bolesnih i siromašnih, ali i čuvarkom doma i porodice.

VERNICI VEĆ POČELI DA SE SABIRAJU NA KALEMEGDANU UOČI SVETE PETKE: Čudesni izvor isceljenja, nade i radosti (VIDEO)
Aktuelno iz SPC 19:19 | 26.10.2025

VERNICI VEĆ POČELI DA SE SABIRAJU NA KALEMEGDANU UOČI SVETE PETKE: Čudesni izvor isceljenja, nade i radosti (VIDEO)

Uz svetlost sveća i miris tamjana, verni narod se okuplja da prinese darove, osvešta slavske kolače i pokloni se moštima najpoštovanije svetiteljke u srpskom narodu.

Preporučujemo

NA JEDNOM OD NJIH POZNATA GLUMICA JE ISCELILA RAK! Čudotvorni izvori Svete Petke u Srbiji!
Crkve i manastiri 17:30 | 27.10.2025

NA JEDNOM OD NJIH POZNATA GLUMICA JE ISCELILA RAK! Čudotvorni izvori Svete Petke u Srbiji!

Kult Svete Petke duboko je ukorenjen u srpskoj tradiciji, a brojna mesta širom Srbije posvećena su upravo njoj.

Aktuelno iz SPC 10:22 | 27.10.2025

Ova svetiteljka, koju Srbi naročito poštuju, smatra se zaštitnicom žena, bolesnih i siromašnih, ali i čuvarkom doma i porodice.

Duhovna riznica 15:26 | 27.10.2025

Od molitava za zdravlje i porodičnu sreću do isceljenja koja se prepričavaju generacijama — žene širom Srbije svedoče kako im je Sveta Petka vratila snagu, veru i mir u srcu.

Religija
  • Aktuelno iz SPC
  • Praznici i sveci
  • Crkve i manastiri
  • Duhovna riznica
  • Ostale religije
    • Islam
    • Judaizam
    • Katoličanstvo
  • Recepti
  • Impresum
  • Marketing