Duhovna riznica 26.10.2024 | 15:11

OD BARAKE, DO USPEŠNOG CENTRA: Želju da pomognu siromašnima pretvorili u humani rad i to proslavili

Izvor: Religija
OD BARAKE, DO USPEŠNOG CENTRA: Želju da pomognu siromašnima pretvorili u humani rad i to proslavili
SPC

„Kolubara“ je svoju misiju socijalne zaštite i pružanja pomoći svim ugroženim kategorijama stanovništva započela pre šezdeset godina u jednoj baraci sa nekoliko zaposlenih, punih vere, entuzijazma i volje da se kao hrišćani nađu svakome ko je u nevolji.

Valjevski Centar za socijalni rad „Kolubara“ proslavio je veliki jubilej – 60 godina postojanja i rada prigodnom manifestacijom u Svečanoj sali Gimnazije u Valjevu. Tom prilikom dodeljene su i zahvalnice onima koji su pomagali Centru.

Tako su „Blagodarje“ dobili Eparhija valjevska, episkop valjevski Isihije i Svetosavska omladinska zajednica za „ogroman doprinos i izuzetnu dosadašnju saradnju i podršku“.

„Kolubara“ je svoju misiju socijalne zaštite i pružanja pomoći svim ugroženim kategorijama stanovništva započela pre šezdeset godina u jednoj baraci sa nekoliko zaposlenih, punih vere, entuzijazma i volje da se kao hrišćani  nađu svakome ko je u nevolji.

Danas u Centru radi više zaposlenih. U svom radu u mnogome se oslanja na gradske i republičke institucije, ali je ostvario i saradnju sa drugim organizacijama i pojedincima. Prema rečima direktora Teodore Đurđević, Centar je izdržao sve transformacije tokom postojanja i u budućnosti se očekuje formiranje Dnevnog boravka za stara i odrasla lica i Prihvatilišta za odrasla lica.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Nemanja Starović je čestitao veliki jubilej „Kolubari“, pružajući podršku u daljem radu i u nastojanju da Ministarstvo omogući profesionalni razvoj onima koji rade u Centru.

Svečanosti u Valjevskoj gimnaziji prisustvovali su Episkop valjevski Isihije, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, predstavnici brojnih republičkih i gradskih institucija, dok je u umetničkom delu programa učestvovao Mešoviti crkveni hor „Hadži Ruvim“.