Logo
  • Aktuelno iz SPC
  • Praznici i sveci
  • Crkve i manastiri
  • Duhovna riznica
  • Ostale religije
    • Islam
    • Judaizam
    • Katoličanstvo
  • Recepti Close
    • Posni recepti
    • Mrsni recepti
Претрага
L Ћ

nadbiskup-ladislav-nemet

"PITAO SAM NOVOG PAPU KAD ĆE DA DOĐE U SRBIJU" Beogradski nadbiskup Nemet dobio neočekivan odgovor: Ovo je odlučilo da Lav XIV bude izabran
Katoličanstvo 13:39 | 14.05.2025

"PITAO SAM NOVOG PAPU KAD ĆE DA DOĐE U SRBIJU" Beogradski nadbiskup Nemet dobio neočekivan odgovor: Ovo je odlučilo da Lav XIV bude izabran

Pogledi cele katoličke zajednice, prošle nedelje bili su uprti u Vatikan, gde je biran novi poglavar Rimokatoličke Crkve.

OGLASIO SE BEOGRADSKI NADBISKUP, KARDINAL NEMET: Papa Franja nas je učio da ljubav ne poznaje granice
Katoličanstvo 19:34 | 21.04.2025

OGLASIO SE BEOGRADSKI NADBISKUP, KARDINAL NEMET: Papa Franja nas je učio da ljubav ne poznaje granice

U emotivnom obraćanju povodom prelaska Svetog Oca u večni život, beogradski nadbiskup podsetio je na njegovu nepokolebljivu posvećenost miru, brizi za siromašne i veru u dijalog među narodima – ostavivši poruku nade za ceo svet.

OSIM SRBIJE, I UKRAJINA DOBILA KARDINALA: Papa imenovao 21 novog člana Kardinalskog zbora, među kojima je i stogodišnji Anđelo Ačerbi
Katoličanstvo 22:44 | 08.12.2024

OSIM SRBIJE, I UKRAJINA DOBILA KARDINALA: Papa imenovao 21 novog člana Kardinalskog zbora, među kojima je i stogodišnji Anđelo Ačerbi

Na misnoj svečanosti u Bazilici Svetog Petra, Sveti Otac imenovao je nove članove Kardinalskog zbora, povećavajući globalnu zastupljenost unutar Crkve. Ukupan broj od 140 kardinala s pravom glasa menja tok budućeg izbora pape.

RADOST I ZAJEDNIŠTVO NA PUTU HRIŠĆANSKE VERE: Patrijarh Porfirije uputio čestitke nadbiskupu Ladislavu Nemetu povodom unapređenja u red kardinala
Aktuelno iz SPC 15:42 | 08.10.2024

RADOST I ZAJEDNIŠTVO NA PUTU HRIŠĆANSKE VERE: Patrijarh Porfirije uputio čestitke nadbiskupu Ladislavu Nemetu povodom unapređenja u red kardinala

Poglavar Srpske pravoslavne Crkve čestitao je beogradskom nadbiskupu na njegovom imenovanju za kardinala, ističući da ova odluka pape Franje nije samo znak priznanja za njegov rad, već i za Srbiju, koja se sve više prepoznaje na svetskoj verskoj sceni.

BEOGRADSKA NADBISKUPIJA SE OGLASILA SAOPŠTENJEM: Zahvalni smo svima koji su beogradskom nadbiskupu Ladislavu Nemetu čestitali na unapređenju u red kardinala
Katoličanstvo 14:10 | 08.10.2024

BEOGRADSKA NADBISKUPIJA SE OGLASILA SAOPŠTENJEM: Zahvalni smo svima koji su beogradskom nadbiskupu Ladislavu Nemetu čestitali na unapređenju u red kardinala

Nadbiskup Nemet biće unapređen u red kardinala 8. decembra 2024. godine u Rimu, u Bazilici Svetog Petra.

Najnovije

PRAVOSLAVLJE POTRESA NOVI, DRAMATIČNI RASKOL: Patrijarh Jovan poručuje: „Duboko sam razočaran!“
Duhovna riznica 17:25

PRAVOSLAVLJE POTRESA NOVI, DRAMATIČNI RASKOL: Patrijarh Jovan poručuje: „Duboko sam razočaran!“

Samo nekoliko meseci nakon što su obnovile liturgijsko jedinstvo, dve drevne patrijaršije, jerusalimska i antiohijska, ponovo su u sukobu zbog jurisdikcije u Kataru.

OVO OBAVEZNO TREBA DA ZNATE PRE ODLASKA U SVETU ZEMLJU: Tog dana oblak pada na ljude i miris se širi svuda
Duhovna riznica 14:37

OVO OBAVEZNO TREBA DA ZNATE PRE ODLASKA U SVETU ZEMLJU: Tog dana oblak pada na ljude i miris se širi svuda

Hodočasnici se za put pripremaju postom i molitvom, uvek odlaze s blagoslovom srpskog patrijarha, a najbolji period da se poseti Jerusalim je na Preobraženje Hristovo

ZAŠTO SVAKO JUTRO KAD USTANEMO TREBA DA SE POTPIŠEMO NA PRAZAN PAPIR: Mati Gavrilija objasnila kako se zapravo "okreće novi list"
Duhovna riznica 14:00

ZAŠTO SVAKO JUTRO KAD USTANEMO TREBA DA SE POTPIŠEMO NA PRAZAN PAPIR: Mati Gavrilija objasnila kako se zapravo "okreće novi list"

Nekada nam se putevi koje nismo birali, oni koje nismo želeli, pokažu kao najplodonosniji.

BLAGODATNI OGANJ POD PRITISKOM: Važne odluke donete na zasedanju Sabora Jerusalimske patrijaršije
Duhovna riznica 12:18

BLAGODATNI OGANJ POD PRITISKOM: Važne odluke donete na zasedanju Sabora Jerusalimske patrijaršije

U Hramu Vaskrsenja raspravljalo se o ograničenju pristupa hodočasnicima tokom silaska Svetog Ognja, kadrovskim promenama na svetim mestima i sve većim izazovima koje donosi rat u Svetoj zemlji.

OVO JE JEDINA REČ IZ BIBLIJE, PORED "AMIN", KOJU SE NIJEDAN PREVODILAC NIJE USUDIO DA PREVEDE: Veuje se da ju je inspirisao sam Bog, mnogi je izgovaraju, a da pojma nemaju ni šta znači!
Duhovna riznica 11:33

OVO JE JEDINA REČ IZ BIBLIJE, PORED "AMIN", KOJU SE NIJEDAN PREVODILAC NIJE USUDIO DA PREVEDE: Veuje se da ju je inspirisao sam Bog, mnogi je izgovaraju, a da pojma nemaju ni šta znači!

U Otkrivenju Jovanovom ovu reč susrećemo četiri puta, uvek u smislu slavoslovljenja i uvek u veoma očiglednom liturgijskom okviru.

Najčitanije

OVAJ POSNI NAMAZ NA VODI OBARA S NOGU: Jeftin, zdrav i gotov za nekoliko minuta!
Posni recepti 08:30 | 03.03.2025

OVAJ POSNI NAMAZ NA VODI OBARA S NOGU: Jeftin, zdrav i gotov za nekoliko minuta!

U vreme strogog posta često ponestane ideja za ukusne obroke na vodi. Donosimo autentičan recept za paštetu od belog pasulja – kremastu, zasitnu i punu ukusa!

“KADA SAM UZEO LEŠ SVOG SINA, SVE JE BILO CRVENO OD OPEKOTINA, A BROJANICA NEOŠTEĆENA”: Potresno svedočenje sveštenika o tragediji u kojoj je izgubio dete
Duhovna riznica 21:17 | 23.02.2025

“KADA SAM UZEO LEŠ SVOG SINA, SVE JE BILO CRVENO OD OPEKOTINA, A BROJANICA NEOŠTEĆENA”: Potresno svedočenje sveštenika o tragediji u kojoj je izgubio dete

Uoči druge godišnjice od tragedije koja je odnela 57 života, otac Hristodulos Papaioanu kaže da je kroz ovaj neverojatan gubitak pronašao snagu da se nosi s patnjom.

TAJNA MANASTIRSKE OBROK-SALATE KOJA LEČI I OSNAŽUJE TELO: Jednostavno, jeftino, zdravo i neodoljivo
Mrsni recepti 08:45 | 16.05.2025

TAJNA MANASTIRSKE OBROK-SALATE KOJA LEČI I OSNAŽUJE TELO: Jednostavno, jeftino, zdravo i neodoljivo

U vreme mrsnih dana, kada se mirisi mlečnih jela i toplog hleba šire konacima, monahinje pripremaju salatu od sremuša — lekovitog zelenog dara prirode, koji u ovom receptu postaje hranljiv i lagan obrok, pogodan za doručak ili večeru.

UBIJENA ĆERKA POZNATOG PRAVOSLAVNOG SVEŠTENIKA! On joj služio opelo, a da tragedija bude veća, zaklao je rođeni sin (VIDEO)
Duhovna riznica 20:49 | 14.05.2025

UBIJENA ĆERKA POZNATOG PRAVOSLAVNOG SVEŠTENIKA! On joj služio opelo, a da tragedija bude veća, zaklao je rođeni sin (VIDEO)

Protojerej Lambros iz Larise ispratio je još jedno dete na onaj svet. Njegova ćerka ubijena je nožem, a osumnjičeni je njen dvadesetjednogodišnji sin.

KADA SE FARBAJU VASKRŠNJA JAJA: Sveštenik jednom za svagda rešio dilemu vernika
Duhovna riznica 20:03 | 13.04.2025

KADA SE FARBAJU VASKRŠNJA JAJA: Sveštenik jednom za svagda rešio dilemu vernika

Nije Hristos vaskrsao da bismo mi farbali jaja, kaže otac Borislav.

Video

ODGOVORI PATRIJARHA PAVLA NA SVAKODNEVNE SITUACIJE: Vanvremenske mudrosti omiljenog duhovnog vođe
Duhovna riznica 10:43 | 16.05.2025

ODGOVORI PATRIJARHA PAVLA NA SVAKODNEVNE SITUACIJE: Vanvremenske mudrosti omiljenog duhovnog vođe

Njegove duhovite opaske, britke dosetke i nenametljive poruke, izrečene s blagim osmehom i dubokom verom, ostale su zapamćene i prepričavaju se i danas. i.

PREVAZILAŽENJE DESTRUKTIVNE TUGE U 3 KORAKA: Savet vladike Alekseja zlata vredan - svako ga može primeniti
Duhovna riznica 15:09 | 15.05.2025

PREVAZILAŽENJE DESTRUKTIVNE TUGE U 3 KORAKA: Savet vladike Alekseja zlata vredan - svako ga može primeniti

Pozvao je na trenutnu trezvenost prostim saznanjem da smo pozvani da živimo u spasonosnoj zajednici.

Duhovna riznica 20:49 | 14.05.2025

Protojerej Lambros iz Larise ispratio je još jedno dete na onaj svet. Njegova ćerka ubijena je nožem, a osumnjičeni je njen dvadesetjednogodišnji sin.

"BIO SAM ATEISTA, A SADA SAM IGUMAN MANASTIRA CRNA REKA" Arhimandrit Andrej otkrio kako je spoznao veru: Isus ovo nije rekao bez razloga
Duhovna riznica 13:29 | 13.05.2025

"BIO SAM ATEISTA, A SADA SAM IGUMAN MANASTIRA CRNA REKA" Arhimandrit Andrej otkrio kako je spoznao veru: Isus ovo nije rekao bez razloga

U svojoj priči naglašava to kako su ateisti uskraćeni jedne dimenzije, koja je spasonosna.

Preporučujemo

ZALOGAJ KOJI SPAJA TRADICIJU, DUŠU I PORODIČNU TOPLINU: Prizrenski birjan donosi ukus i miris detinjstva iz srca Kosova
Mrsni recepti 09:15

ZALOGAJ KOJI SPAJA TRADICIJU, DUŠU I PORODIČNU TOPLINU: Prizrenski birjan donosi ukus i miris detinjstva iz srca Kosova

Otkrijte kako se priprema ovo starinsko jelo koje je generacijama krasilo trpeze prizrenskih domaćinstava – jednostavni sastojci, bogat ukus i sećanja koja ne blede.

NE LJUBI SE SVIMA RUKA, A OD NJIH SE NIKADA NE TRAŽI BLAGOSLOV: Kako treba pozdraviti i oslovljavati sveštena lica po činovima
Duhovna riznica 16:05 | 16.05.2025

NE LJUBI SE SVIMA RUKA, A OD NJIH SE NIKADA NE TRAŽI BLAGOSLOV: Kako treba pozdraviti i oslovljavati sveštena lica po činovima

Veruje se da kada sveštenik daje blagoslov, Isus Hristos sam, preko sveštenika, blagosilja narod.

NOVO ČUDO NA GROBU SVETOG PAJSIJA: Svedočanstvo vernice Elene za 24 sata obišlo ceo svet (FOTO)
Duhovna riznica 21:28 | 16.05.2025

NOVO ČUDO NA GROBU SVETOG PAJSIJA: Svedočanstvo vernice Elene za 24 sata obišlo ceo svet (FOTO)

Tokom posete manastiru u Suroti, Elena Georgiadou zabeležila je neobjašnjivu svetlost iznad groba jednog od najvoljenijih svetitelja našeg vremena. Njena objava na društvenoj mreži rasplamsala je veru i izazvala snažne emocije među pravoslavnim vernicima.

Religija
  • Aktuelno iz SPC
  • Praznici i sveci
  • Crkve i manastiri
  • Duhovna riznica
  • Ostale religije
    • Islam
    • Judaizam
    • Katoličanstvo
  • Recepti
  • Pravila korišćenja
  • Pravila komentarisanja