Aktuelno iz SPC 25.04.2024 | 14:24

PATRIJARH PORFIRIJE ČESTITAO PESAH GLAVNOM RABINU U SRBIJI: Svako ko veruje ima svoj put izbavljenja

Izvor: Religija
PATRIJARH PORFIRIJE ČESTITAO PESAH GLAVNOM RABINU U SRBIJI: Svako ko veruje ima svoj put izbavljenja
Foto: SPC

Poglavar SPC: izražavamo molitvenu želju da praznične dane i one koji im slede provedete u miru i blagostanju slaveći Boga. . Snaga vere Mojseja i naroda Izraela nama, pravoslavnim hrišćanima ukazuje na put prema prazniku nad praznicima za koji se pripremamo, a to je Vaskrs.

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije uputio je glavnom rabinu Srbije g. Isaku Asielu čestitku povodom praznika Pesah u kojoj se, između ostalog, navodi:

Foto: SPC

- Čestitajući vama i svim članovima jevrejske zajednice Pashu, praznik kojim blagodarite na slobodi koju su, nakon golgote ropstva, dočekali vaši preci, izražavamo molitvenu želju da praznične dane i one koji im slede provedete u miru i blagostanju slaveći Boga koji je spasavajući domove izrailjske u Misiru pokazao da narod koji veruje ima svoj put izbavljenja i spasenja. Snaga vere Mojseja i naroda Izrailja nama, pravoslavnim hrićanima, ukazuje na put prema prazniku nad praznicima za koji se pripremamo. Da Gospod jevrejskom i svim narodima sa kojima živi podari mir kako bi u miru slavili Gospoda u sve vekove vekova, amin.