Aktuelno iz SPC 09.10.2024 | 20:00

ODGOVOR PRAVOSLAVLJA NA IZAZOVE MODERNOG VREMENA: Otac Rafailo održaće duhovnu tribinu u Bijeljini o ulozi Crkve u savremenom svetu

Autor: Saša Tošić
ODGOVOR PRAVOSLAVLJA NA IZAZOVE MODERNOG VREMENA: Otac Rafailo održaće duhovnu tribinu u Bijeljini o ulozi Crkve u savremenom svetu
Printscreen/Youtube/Orthodox

Iguman manastira Podmaine, arhimandrit Rafailo, poznat po inspirativnim predavanjima, u nedelju, 13. oktobra, u Eparhijskom kulturnom centru, sa publikom će razgovarati o veri, iskušenjima današnjice i važnosti duhovnog dijaloga.

U vremenu u kojem se život odvija brzinom koja često zamagljuje dublje smisao, Crkva ostaje čvrsti oslonac i svetionik vere. Kako se suočiti sa izazovima koje donosi savremeni svet i kako očuvati duhovnu stazu usred njegovih iskušenja? Upravo na ta pitanja odgovaraće otac Rafailo, iguman manastira Podmaine u Crnoj Gori, na tribini pod nazivom „Crkva u savremenom svetu“.

Ova izuzetna prilika da uživo čujete jednog od najpoznatijih duhovnika našeg vremena, održaće se u nedelju, 13. oktobra 2024. godine, u 18 časova, u Eparhijskom kulturnom centru u Bijeljini. Otac Rafailo (Boljević), poznat po mnogobrojnim predavanjima i duhovnim tribinama koje su postale dostupne širom interneta, dolazi sa ciljem da kroz interaktivni dijalog produbi naše razumevanje vere u svetu prepunom izazova i promena.

Posebnost ovog predavanja leži u mogućnosti aktivnog učešća prisutnih – pitanja i razmišljanja publike biće sastavni deo večeri, čime se stvara prilika za dubok i bogat duhovni dijalog. Tribinu će moderirati protojerej Siniša Šarenac, sveštenik iz Bijeljine, poznat po svojoj angažovanosti i duhovnim predavanjima.

Foto: Eparhija zvorničko-tuzlanska
Otac Rafailo održaće duhovnu tribinu u Bijeljini 13. oktobra

Događaj će se održati u Eparhijskom kulturnom centru, smeštenom u ulici Patrijarha Pavla, pored manastira Svetog Vasilija Ostroškog. Ulaz je slobodan za sve one koji žele da se približe Crkvi i prodube svoj odnos sa verom u ovim nemirnim vremenima.

Podsećamo, otac Rafailo je poslednji put govorio u ovom centru pre šest godina, kada je sa temom „Biti u veri svetih“ ostavio dubok trag među prisutnima, pa ne bi trebalo propustiti priliku da se čuju mudri i korisni odgovori na pitanja koja se tiču života u veri danas.