Duhovna riznica 29.08.2024 | 10:35

“POSLE 12 GODINA BORBE ZA POTOMSTVO, POSTALA SAM MAJKA” Tamara Radić svedoči kako je, uz molitve Svetim Zosimu i Jakovu, dobila Teodoru

Autor: Saša Tošić
“POSLE 12 GODINA BORBE ZA POTOMSTVO, POSTALA SAM MAJKA” Tamara Radić svedoči kako je, uz molitve Svetim Zosimu i Jakovu, dobila Teodoru
printscreen/instagram/manastir.tumane

Posle duge decenije neuspešnih pokušaja vantelesne oplodnje vera i molitve doneli su Radovićima iz Trebinja najvredniji dar - ćerku. Njihova priča o istrajnosti i Božjoj milosti daje nadu svim parovima koji se suočavaju sa sličnim iskušenjima.

U vremenu kada mnogi parovi vode nevidljivu, ali iscrpljujuću borbu za potomstvo, čini se da su snovi o proširenju porodice često obavijeni senkom tuge i neizvesnosti. U društvu u kojem je porodica temelj svakog života, a deca najveći blagoslov, borba za roditeljstvo postaje ne samo lična već i duhovna odiseja. U pravoslavlju je porodica svetinja, a dar potomstva najveći Božji dar. Taj dar nije samo produžetak loze, već i dokaz Božje milosti, nagrada za strpljenje, ljubav i veru.

Tamara Radić iz Trebinja sa svojim suprugom vodila je ovu borbu punih 12 godina. Iz godine u godinu, sa svakim neuspešnim pokušajem vantelesne oplodnje, nada je postajala sve tiša, a bol sve veći. Ali njihova vera nikada nije posustala.

- Suprug i ja 12 godina smo u braku, nismo imali dece. Imali smo nekoliko bezuspešnih pokušaja vantelesne oplodnje, ali nismo odustajali. Prošle godine, 20. januara, došli smo u Manastir Tumane da se pomolimo Svetom Zosimu i Jakovu. Posle toga sam ostala trudna prirodnim putem u julu prošle godine sa Teodorom. Suprug i ja sada imamo devojčicu Teodoru koja ima pet meseci - svedoči Tamara, sa neizmernom zahvalnošću u očima.

Njihova priča je više od svedočanstva o čudu - ona je simbol nade za sve one koji se suočavaju sa sličnim iskušenjima. U veri i molitvi, Tamara i njen suprug pronašli su snagu da se ne predaju, a danas su nagrađeni najvećim darom. U pravoslavlju, ovakva čuda nisu retkost; ona su dokaz da su vera i ljubav jači od svih prepreka, a da Bog nikada ne zaboravlja one koji Mu se sa verom obraćaju.

Neka priča Tamare Radić bude svetionik nade za sve parove koji se bore za dar roditeljstva, podsećajući nas da, koliko god dug i težak bio put, vera nas uvek vodi ka cilju. Kao što je porodica utemeljena u ljubavi, tako je i dar deteta blagoslov onima koji istraju u veri i molitvi.