POZNATI SRPSKI NOVINAR OTKRIO NEPOZNAT DETALJ O PATRIJARHU PAVLU: "Imao sam osećaj kao da me je 100 gromova udarilo, to ne mogu da zaboravim"
Jednom prilikom Aleksandar Gajšek je prepričao neobičan susret s patrijarhom Pavlom, koji nije planirao.
Jednom prilikom Aleksandar Gajšek je prepričao neobičan susret s patrijarhom Pavlom, koji nije planirao.
Mitropolit plovdivski dočekao je fudbalsku legendu Hrista Stoičkova, koji je izrazio spremnost da doprinese radu lokalne verske zajednice.
Dok su bili mlađi, sretali su se na zabavama i kod zajedničkih prijatelja. Dugo se nisu videli, ali su se nakon 16 godina ponovno sreli i shvatili da su oboje posvećeni Bogu i pomažu mladima da prepoznaju svoj poziv.
Njih dvojica su se ranije sreli u dva navrata, poslednji put 2019. godine kada je Čarls, kao princ od Velsa, posetio Vatikan.
U Patrijaršijskom dvoru u Beogradu, poglavar Srpske pravoslavne crkve ugostio je biskupa Trsta, s kojim je razgovarao o zajedničkoj misiji i istorijskim vezama Srba i Italijana.
Uzbudljive vesti za filmske fanove i poštovaoce kontroverznog hita „Stradanje Hristovo“!
Na svakom od elemenata igre stoji opis koliko poena nosi, kao i koje su sposobnosti karte u samoj igri.
Primećujući teške okolnosti u kojima ljudi odrastaju, kao i ekonomsku krizu, mati Serafima dodaje da je svaki novi dan i mala uspešna borba dokaz postojanja heroja današnjice.
Svetinja podignuta na mestu stradanja, postaje simbol molitve i sabornosti – mitropolit kruševački osveštao poslednji krst, a prve liturgije uskoro će odjeknuti sa Bagdale.
Hrisant, prinuđen da se oženi, savetovao je Dariju da i ona primi veru Hristovu i da žive kao brat i sestra, premda prividno u braku.
Nakon cenzurisanja božićnih čestitki i dekoracija, još jedan veliki hrišćanski praznik postaje meta političke korektnosti – britanska škola otkazala proslavu praznika Vaskrsenja Hristovog, dok se širom Evrope beleže slični slučajevi potiskivanja hrišćanskih tradicija pod plaštom neutralnosti.
Sveća je simbol svetlosti Hristove. On je rekao: "Ja sam svetlost svetu". Ta svetlost treba da nas podseti na svetlost kojom Hristos obasjava duše preminulih, kaže sveštenik.