Logo
  • Aktuelno iz SPC
  • Praznici i sveci
  • Crkve i manastiri
  • Duhovna riznica
  • Ostale religije
    • Islam
    • Judaizam
    • Katoličanstvo
  • Recepti Close
    • Posni recepti
    • Mrsni recepti
Претрага
L Ћ

Duhovna poruka

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 22. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za četvrtak pete sedmice po Vaskrsu
Duhovna riznica 07:00 | 22.05.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 22. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za četvrtak pete sedmice po Vaskrsu

"Ja sam vrata; ako ko uđe kroz mene spašće se, i ući će i izaći će, i pašu će naći."

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 21. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za sredu pete sedmice po Vaskrsu
Duhovna riznica 07:00 | 21.05.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 21. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za sredu pete sedmice po Vaskrsu

Ima i mnogo drugo što učini Isus, koje kad bi se redom napisalo, ni u sami svet, mislim, ne bi stale napisane knjige.

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 16. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za petak četvrte sedmice po Vaskrsu
Duhovna riznica 07:00 | 16.05.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 16. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za petak četvrte sedmice po Vaskrsu

"Ne ostavi Otac mene samog; jer ja svagda činim što je njemu ugodno."

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 15. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za četvrtak četvrte sedmice po Vaskrsu
Duhovna riznica 07:00 | 15.05.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 15. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za četvrtak četvrte sedmice po Vaskrsu

"Ali ako ja i sudim, sud je moj istinit, jer nisam sam nego ja i Otac koji me posla".

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 14. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za sredu četvrte sedmice po Vaskrsu
Duhovna riznica 07:00 | 14.05.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 14. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za sredu četvrte sedmice po Vaskrsu

"Ne sudite po izgledu, nego pravedan sud sudite".

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 11. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za nedelju treće sedmice po Vaskrsu
Duhovna riznica 07:00 | 11.05.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 11. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za nedelju treće sedmice po Vaskrsu

"Eto postao si zdrav, više ne greši, da ti se što gore ne dogodi."

MUDROST SVEŠTENIKA KOJA MENJA POGLED NA ŽIVOT: Ako mislite da vam je teško – pročitajte šta kaže otac Miloš i sve će vam biti jasnije
Duhovna riznica 15:56 | 10.05.2025

MUDROST SVEŠTENIKA KOJA MENJA POGLED NA ŽIVOT: Ako mislite da vam je teško – pročitajte šta kaže otac Miloš i sve će vam biti jasnije

Kaže da je na nama samo da priložimo malo sopstvenog truda, iskrenu nameru i otvoreno srce.

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 9. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za petak treće sedmice po Vaskrsu
Duhovna riznica 07:00 | 09.05.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 9. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za petak treće sedmice po Vaskrsu

"Zaista, zaista vam kažem: ako ne jedete telo Sina Čovječijega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi".

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 8. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za četvrtak treće sedmice po Vaskrsu
Duhovna riznica 07:00 | 08.05.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 8. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za četvrtak treće sedmice po Vaskrsu

"Evo ja vas šaljem kao jaganjce među vukove. Ne nosite kesu ni torbu ni obuću, i nikoga ne pozdravljajte na putu.. U koju god kuću uđete najpre kažite: „Mir domu ovome!".

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 6. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za utorak treće sedmice
Duhovna riznica 07:00 | 06.05.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 6. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za utorak treće sedmice

"Ako vas mrzi svet, znajte da je mene omrznuo pre vas."

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 5. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za ponedeljak treće sedmice
Duhovna riznica 07:00 | 05.05.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 5. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za ponedeljak treće sedmice

Ovaj čuvši da je Isus došao iz Judeje u Galileju, otide k njemu i moljaše ga da siđe i da mu isceli sina; jer beše na samrti.

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 4. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za nedelju druge sedmice
Duhovna riznica 07:00 | 04.05.2025

ČITANJE JEVANĐELJA ZA 4. MAJ: Odlomak iz Svetog pisma za nedelju druge sedmice

A Gospod pošto im ovo izgovori, uznese se na nebo i sede Bogu sa desne strane

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 18

Najnovije

OVAJ JEDNOSTAVNI KOLAČ DANAS SE RETKO PRAVI, A NEKADA JE BIO PRVI IZBOR: Nekoliko sastojaka i voće pretvaraju se u mekan zalogaj
Mrsni recepti 20:12

OVAJ JEDNOSTAVNI KOLAČ DANAS SE RETKO PRAVI, A NEKADA JE BIO PRVI IZBOR: Nekoliko sastojaka i voće pretvaraju se u mekan zalogaj

Nema skupih namirnica ni komplikovanih koraka, a višnje mu daju posebnu sočnost i miris.

POSLE RUŠENJA NA GAZIVODAMA, MANASTIR VISOKI DEČANI UPOZORAVA: Ono što je odneto iz malog srpskog sela u jednom danu nije samo broj
Aktuelno iz SPC 19:10

POSLE RUŠENJA NA GAZIVODAMA, MANASTIR VISOKI DEČANI UPOZORAVA: Ono što je odneto iz malog srpskog sela u jednom danu nije samo broj

Iz srpske svetinje ukazuju na razliku između prvobitnih navoda o šest srušenih objekata i podataka sa terena o najmanje devet porušenih kuća, uz salu Svete Trojice koja je godinama bila mesto okupljanja meštana.

SUTRA JE CRNO SLOVO! Slavimo Svete mučenike Adrijana i Nataliju!
Praznici i sveci 18:30

Dok je Adrijan sa ostalim hrišćanima bio okovan u tamnici, Natalija je dolazila da im služi i hrabri ih.

ŠTA UČINITI KAD VAS PRITISNU PROBLEMI, A NEMATE S KIM NI DA RAZGOVARATE? Iguman Nektarije o molitvenom pravilu koje preokreće život za 180 stepeni!
Duhovna riznica 16:08

ŠTA UČINITI KAD VAS PRITISNU PROBLEMI, A NEMATE S KIM NI DA RAZGOVARATE? Iguman Nektarije o molitvenom pravilu koje preokreće život za 180 stepeni!

Bog nikad ne ostavlja čoveka u nevolji.

OVAKO ČOVEK SAM SEBI UPROPAŠĆAVA ŽIVOT, A DA TOGA NIJE NI SVESTAN! Starac Tadej o velikoj zamci đavola, u koju svi, pre ili kasnije, upadnemo!
Duhovna riznica 14:00

OVAKO ČOVEK SAM SEBI UPROPAŠĆAVA ŽIVOT, A DA TOGA NIJE NI SVESTAN! Starac Tadej o velikoj zamci đavola, u koju svi, pre ili kasnije, upadnemo!

Prošlost čoveku nije data da je iznova živi.

Najčitanije

NIŠTA JEDNOSTAVNIJE, A NIŠTA UKUSNIJE: Stari porodični recept za kolač od oraha sa tri sloja koja se tope u ustima
Mrsni recepti 12:54 | 04.08.2026

NIŠTA JEDNOSTAVNIJE, A NIŠTA UKUSNIJE: Stari porodični recept za kolač od oraha sa tri sloja koja se tope u ustima

Sa nežnom korom, žutom glazurom i bogatim filom od čokolade i oraha, ovaj provereni recept donosi ukus kolača koji je nekada krasio svečane trpeze.

KADA VAS STIGNU NEVOLJE, TUGE I BOLESTI, SAMO OVO URADITE! Savet mati Antonije zlata vredan!
Duhovna riznica 14:00 | 06.09.2026

KADA VAS STIGNU NEVOLJE, TUGE I BOLESTI, SAMO OVO URADITE! Savet mati Antonije zlata vredan!

Bog vidi i ono što mi ne možemo.

POŽAR STIGAO DO MANASTIRA SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG: Vatrena stihija guta sve ispred sebe, monahinje evakuisane, mole se za spas svetinje (VIDEO)
Aktuelno iz SPC 20:17 | 14.08.2026

POŽAR STIGAO DO MANASTIRA SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG: Vatrena stihija guta sve ispred sebe, monahinje evakuisane, mole se za spas svetinje (VIDEO)

Na video-snimcima vidi se evakuacija monahinja, dok se u blizini svetinje vatrogasci bore sa vatrenom stihijom.

KAKO PREPOZNATI KOJI LJUDI SU BLAGORODNI, A KOJI SU ZLORODNI: Sveti Nektarije objašnjava da se to lako može utvrditi po osobinama koje neko poseduje
Duhovna riznica 14:00 | 22.07.2026

KAKO PREPOZNATI KOJI LJUDI SU BLAGORODNI, A KOJI SU ZLORODNI: Sveti Nektarije objašnjava da se to lako može utvrditi po osobinama koje neko poseduje

Jedan od najpoštovanijih svetitelja novijeg doba ostavio je duboku pouku o blagorodnosti kao najvišem obliku unutrašnje lepote duše.

AKO OVO NEMATE U KUĆI, ODMAH GA UNESITE! Mati Antonija kaže da će vas odmah zapljusnuti Božja blagodat i doneti mir celoj porodici!
Duhovna riznica 14:00 | 18.08.2026

AKO OVO NEMATE U KUĆI, ODMAH GA UNESITE! Mati Antonija kaže da će vas odmah zapljusnuti Božja blagodat i doneti mir celoj porodici!

Dom ima dubok duhovni značaj, jer se u njemu uči ljubavi, praštanju, strpljenju i požrtvovanosti.

Video

Praznici i sveci 18:30

Dok je Adrijan sa ostalim hrišćanima bio okovan u tamnici, Natalija je dolazila da im služi i hrabri ih.

Duhovna riznica 14:00

Prošlost čoveku nije data da je iznova živi.

Duhovna riznica 14:00 | 06.09.2026

Bog vidi i ono što mi ne možemo.

NIKAD OVO NE RADITE, DA NE BISTE DOBILI LIČNO BOGA ZA PROTIVNIKA! Prepodobni Nil Sinajski o onome što je Gospodu baš mrsko!
Duhovna riznica 14:00 | 05.09.2026

NIKAD OVO NE RADITE, DA NE BISTE DOBILI LIČNO BOGA ZA PROTIVNIKA! Prepodobni Nil Sinajski o onome što je Gospodu baš mrsko!

Posebno je opasno podsmevati se drugome kada mislimo da smo u nečemu bolji, uspešniji ili moralniji.

Preporučujemo

LITURGIJA PRED ODROM GENERALA MLADIĆA: Reke vernog naroda iz svih srpskih zemalja slivaju se ka Košutnjaku (FOTO GALERIJA)
Aktuelno iz SPC 10:28

LITURGIJA PRED ODROM GENERALA MLADIĆA: Reke vernog naroda iz svih srpskih zemalja slivaju se ka Košutnjaku (FOTO GALERIJA)

Vernici iz svih krajeva od ranih jutarnjih časova pristižu u crkvu Svetog apostola Luke, gde je izložen kovčeg sa telom generala Mladića.

PUCALI SU U KRST - NOVI DOKAZI O RUŠENJU HRAMA U JASENICI: Snimci pokazuju hronologiju uništenja srpske crkve iz 1885. godine (VIDEO)
Crkve i manastiri 12:56

PUCALI SU U KRST - NOVI DOKAZI O RUŠENJU HRAMA U JASENICI: Snimci pokazuju hronologiju uništenja srpske crkve iz 1885. godine (VIDEO)

Na jednom zapisu vidi se prilazak naoružanih uniformisanih lica, dok drugi beleži demoliranje ikonostasa i pucanje u svetinju.

OVE OSOBE NIKADA NE TREBA IZABRATI ZA BRAK: Starac Emilijan je govorio da jedan detalj može otkriti da li je neko spreman za porodicu
Duhovna riznica 00:01

OVE OSOBE NIKADA NE TREBA IZABRATI ZA BRAK: Starac Emilijan je govorio da jedan detalj može otkriti da li je neko spreman za porodicu

Svetogorski starac je upozoravao na osobinu koja se često previđa, a koja može ozbiljno da ugrozi zajednički život.

Religija
  • Aktuelno iz SPC
  • Praznici i sveci
  • Crkve i manastiri
  • Duhovna riznica
  • Ostale religije
    • Islam
    • Judaizam
    • Katoličanstvo
  • Recepti
  • Impresum
  • Marketing