Posni recepti 09.06.2024 | 08:14

PAŠTETA OD PEČURAKA: Ukusan, aromatičan i zdrav posni namaz

Izvor: Religija
Autor: Saša Tošić
PAŠTETA OD PEČURAKA: Ukusan, aromatičan i zdrav posni namaz
freepik

Umesto šampinjona mogu se koristiti šitake ili lisičarke za ovaj savršen, brz i hranljiv obrok, idealna za ljubitelje pečuraka i badema.

Sastojci:

500 g šampinjona

2 srednje glavice crnog luka

4 čena belog luka

100 g badema

100 ml maslinovog ulja

200 ml vode

1 kašičica sušene majčine dušice

1 kašičica soli

1/2 kašičica crnog mlevenog bibera

Freepik
Aromatični začini ovom namazu daju raskošan ukus

Način pripreme:

Stavite bademe u blender i miksajte dok ne dobijete pastu. Iseckajte luk i pržite ga na maslinovom ulju dok ne omekša (nemojte da vas buni količina ulja, trebaće vam za teksturu paštete). Dodajte u luk pečurke i dinstajte ih dok ne ispari tečnost. Začinite solju, biberom i majčinom dušicom. Sipajte miks s pečurkama i mlevene bademe u blender i miksajte dok ne dobijete paštetu fine teksture (dodajte malo vode po potrebi). Paštetom punite korpice ili je namažite na kriške bageta.