Logo
  • Aktuelno iz SPC
  • Praznici i sveci
  • Crkve i manastiri
  • Duhovna riznica
  • Ostale religije
    • Islam
    • Judaizam
    • Katoličanstvo
  • Recepti Close
    • Posni recepti
    • Mrsni recepti
Претрага
L Ћ

sveti-porfirije

ZBOG TEŠKE BOLESTI, PUZEĆI JE IŠAO NA SVE SLUŽBE BOŽJE, A ONDA MU SE JAVIO SAM GOSPOD: Danas je Sveti Porfirije, episkop Gaski
Praznici i sveci 00:01 | 11.03.2025

ZBOG TEŠKE BOLESTI, PUZEĆI JE IŠAO NA SVE SLUŽBE BOŽJE, A ONDA MU SE JAVIO SAM GOSPOD: Danas je Sveti Porfirije, episkop Gaski

Svoju mladost, do 25. godine, proveo je u rodnom gradu, kada je napustio roditeljski dom i svetski život i udaljio se u Misirsku pustinju.

KAKO ZAPOČETI NOVU GODINU DA BI ŽIVELI U BLAGOSTANJU: Sveci nas uče kako krenuti putem spasenja
Duhovna riznica 12:03 | 01.01.2025

KAKO ZAPOČETI NOVU GODINU DA BI ŽIVELI U BLAGOSTANJU: Sveci nas uče kako krenuti putem spasenja

Tradicija pravoslavne crkve pridaje poseban značaj duhovnoj dimenziji početka nove godine, a kroz reči svetitelja, i drevnih i savremenih, možemo crpeti dragocene pouke.

“ŽAO MI JE ŠTO NE MOGU REĆI VIŠE, UMIREM”: Mitropolitu Atanasiju i danas odzvanjaju ove reči koje mu je za života rekao Sveti Porfirije
Duhovna riznica 19:21 | 30.12.2024

“ŽAO MI JE ŠTO NE MOGU REĆI VIŠE, UMIREM”: Mitropolitu Atanasiju i danas odzvanjaju ove reči koje mu je za života rekao Sveti Porfirije

U trenutku duboke unutrašnje dileme, mitropolit limasolskog doživeo je čudo – u poslednjim trenucima svog života, sveti Porfirije mu je telefonom pružio duhovnu snagu i blagoslov, koji su ga uputili na put poslušanja, prepun izazova, ali i duhovne svetlosti.

DANAS SLAVIMO I NAJVEĆEG ISCELITELJA NOVOG DOBA: Sveti Porfirije, čudotvorac koji je posebno poštovan među Grcima i Srbima
Praznici i sveci 11:07 | 02.12.2024

DANAS SLAVIMO I NAJVEĆEG ISCELITELJA NOVOG DOBA: Sveti Porfirije, čudotvorac koji je posebno poštovan među Grcima i Srbima

Prepodobni Porfirije Kavsokalivit kanonizovan 2013. godine, ceo svoj ovozemaljski život posvetio je molitvi, skromnosti i čudesnim iscelenjima, a njegova duhovna mudrost i danas inspiriše vernike širom pravoslavnog sveta.

KAKO JE OBOLELI SVETAC ISCELIO LEKARA: Profesor Jorgos Papazahos u dirljivom svedočenju govorio je o 14 godina koje je proveo uz Svetog Porfirija
Duhovna riznica 18:18 | 29.11.2024

KAKO JE OBOLELI SVETAC ISCELIO LEKARA: Profesor Jorgos Papazahos u dirljivom svedočenju govorio je o 14 godina koje je proveo uz Svetog Porfirija

Profesor kardiologije u otvorenom pismu otkrio je neverovatne trenutke svog života sa starcem Porfirijem, od svakodnevnih borbi sa bolešću do neobičnih dijagnoza i duboke duhovnosti koju je nosio, ostavljajući trajni utisak na sve koji su ga lično poznavali.

Najnovije

DA LI ĆE OVA PESMA NADMAŠITI NUMERU "VESELI SE SPRSKI RODE": Danica Crnogorčević otpevala stihove VELIKOG srpskog duhovnika
Duhovna riznica 17:12

DA LI ĆE OVA PESMA NADMAŠITI NUMERU "VESELI SE SPRSKI RODE": Danica Crnogorčević otpevala stihove VELIKOG srpskog duhovnika

Video spot za pesmu u kojoj je otpevala stihove Svetog Vladike Nikolaja Velimirovića „Pomozi nam, višnji Bože“, snimila je u Ohridu.

SVETSKA DIVA I PRAVOSLAVKA SE SVAKODNEVNO MOLILA OVIM REČIMA: Marija Kalas nikad nije htela da se odrekne vere, a ovako je pričala o Bogu
Duhovna riznica 14:49

SVETSKA DIVA I PRAVOSLAVKA SE SVAKODNEVNO MOLILA OVIM REČIMA: Marija Kalas nikad nije htela da se odrekne vere, a ovako je pričala o Bogu

Imajući u vidu da pričamo o veličanstvenoj umetnici, koja je ostavila neizbrisiv trag - osobi koja ima pokriće da priča o uspehu, nije na odmet da otkrijem i kakav je njen odnos sa Bogom bio.

KADA PRIČATE, A NEKO VAS PREKINE, NIKADA RAZGOVOR NE NASTAVLJAJTE: Mati Gavrlija o porukama anđela na koje i ne obraćamo pažnju
Duhovna riznica 14:00

KADA PRIČATE, A NEKO VAS PREKINE, NIKADA RAZGOVOR NE NASTAVLJAJTE: Mati Gavrlija o porukama anđela na koje i ne obraćamo pažnju

Pravoslavlje uči da svaki čovek pri rođenju dobija svog anđela čuvara.

OVAKVU CRKVU NISTE VIDELI DO SAD: Kažu da je najdalja pravoslavna svetinja na svetu - sve u vezi nje je neverovatno
Crkve i manastiri 12:38

OVAKVU CRKVU NISTE VIDELI DO SAD: Kažu da je najdalja pravoslavna svetinja na svetu - sve u vezi nje je neverovatno

Na kraju sveta možda možete očekivati gotovo sve... ali ovaj pravoslavni hram među pingvinima ipak izgleda iznenađujuće!

"NIKAD SE NE MOGU OPROSTITI OD SVOG DETETA, ALI SAM U MOLITVI I ZATO SAM MIRAN!" Čudesna ispovest Nenada Periša o bolu za izgubljenim sinom i snazi koju crpi iz vere
Katoličanstvo 10:31

"NIKAD SE NE MOGU OPROSTITI OD SVOG DETETA, ALI SAM U MOLITVI I ZATO SAM MIRAN!" Čudesna ispovest Nenada Periša o bolu za izgubljenim sinom i snazi koju crpi iz vere

Činjenica je, kao što mi je jedan sveštenik rekao, da ćemo Matej i ja zauvek biti zajedno. Tako i jeste, mi smo zajedno, kaže Nenad Periš, čovek divovske snage.

Najčitanije

TAJNA MANASTIRSKE OBROK-SALATE KOJA LEČI I OSNAŽUJE TELO: Jednostavno, jeftino, zdravo i neodoljivo
Mrsni recepti 08:45 | 16.05.2025

TAJNA MANASTIRSKE OBROK-SALATE KOJA LEČI I OSNAŽUJE TELO: Jednostavno, jeftino, zdravo i neodoljivo

U vreme mrsnih dana, kada se mirisi mlečnih jela i toplog hleba šire konacima, monahinje pripremaju salatu od sremuša — lekovitog zelenog dara prirode, koji u ovom receptu postaje hranljiv i lagan obrok, pogodan za doručak ili večeru.

OVAJ POSNI NAMAZ NA VODI OBARA S NOGU: Jeftin, zdrav i gotov za nekoliko minuta!
Posni recepti 08:30 | 03.03.2025

OVAJ POSNI NAMAZ NA VODI OBARA S NOGU: Jeftin, zdrav i gotov za nekoliko minuta!

U vreme strogog posta često ponestane ideja za ukusne obroke na vodi. Donosimo autentičan recept za paštetu od belog pasulja – kremastu, zasitnu i punu ukusa!

“KADA SAM UZEO LEŠ SVOG SINA, SVE JE BILO CRVENO OD OPEKOTINA, A BROJANICA NEOŠTEĆENA”: Potresno svedočenje sveštenika o tragediji u kojoj je izgubio dete
Duhovna riznica 21:17 | 23.02.2025

“KADA SAM UZEO LEŠ SVOG SINA, SVE JE BILO CRVENO OD OPEKOTINA, A BROJANICA NEOŠTEĆENA”: Potresno svedočenje sveštenika o tragediji u kojoj je izgubio dete

Uoči druge godišnjice od tragedije koja je odnela 57 života, otac Hristodulos Papaioanu kaže da je kroz ovaj neverojatan gubitak pronašao snagu da se nosi s patnjom.

UBIJENA ĆERKA POZNATOG PRAVOSLAVNOG SVEŠTENIKA! On joj služio opelo, a da tragedija bude veća, zaklao je rođeni sin (VIDEO)
Duhovna riznica 20:49 | 14.05.2025

UBIJENA ĆERKA POZNATOG PRAVOSLAVNOG SVEŠTENIKA! On joj služio opelo, a da tragedija bude veća, zaklao je rođeni sin (VIDEO)

Protojerej Lambros iz Larise ispratio je još jedno dete na onaj svet. Njegova ćerka ubijena je nožem, a osumnjičeni je njen dvadesetjednogodišnji sin.

KADA SE FARBAJU VASKRŠNJA JAJA: Sveštenik jednom za svagda rešio dilemu vernika
Duhovna riznica 20:03 | 13.04.2025

KADA SE FARBAJU VASKRŠNJA JAJA: Sveštenik jednom za svagda rešio dilemu vernika

Nije Hristos vaskrsao da bismo mi farbali jaja, kaže otac Borislav.

Video

Duhovna riznica 17:12

Video spot za pesmu u kojoj je otpevala stihove Svetog Vladike Nikolaja Velimirovića „Pomozi nam, višnji Bože“, snimila je u Ohridu.

Duhovna riznica 14:49

Imajući u vidu da pričamo o veličanstvenoj umetnici, koja je ostavila neizbrisiv trag - osobi koja ima pokriće da priča o uspehu, nije na odmet da otkrijem i kakav je njen odnos sa Bogom bio.

Crkve i manastiri 12:38

Na kraju sveta možda možete očekivati gotovo sve... ali ovaj pravoslavni hram među pingvinima ipak izgleda iznenađujuće!

U OVOJ CRKVI MLADI NALAZE SPAS: Jedinstvena je po mnogo čemu i puna svetih relikvija - tu se duhovno i fizički preporode (FOTO/VIDEO)
Crkve i manastiri 14:40 | 20.05.2025

U OVOJ CRKVI MLADI NALAZE SPAS: Jedinstvena je po mnogo čemu i puna svetih relikvija - tu se duhovno i fizički preporode (FOTO/VIDEO)

Na samoj crkvi nalazi se i nekoliko spomen ploča - posvećenih herojima, koji su Srbiju branili tokom NATO agresije 1999. godine, ali sam hram podseća i na važan simbol hrišćanstva.

Preporučujemo

STARINSKO, SKROMNO JELO NA SAVREMEN NAČIN VRAĆA TOPLINU PORODIČNOG DOMA: Ukus detinjstva iz bakine kuhinje
Posni recepti 09:19

STARINSKO, SKROMNO JELO NA SAVREMEN NAČIN VRAĆA TOPLINU PORODIČNOG DOMA: Ukus detinjstva iz bakine kuhinje

Dok su današnje trpeze često pretrpane egzotičnim ukusima, ajmokac – jednostavan sos od belog luka i pilećeg mesa – podseća nas na vreme kada su mirisi iz kuhinje bili najtačniji sat i najlepši poziv za okupljanje oko stola.

DANAS JE CRNO SLOVO, A NEKI I SLAVE: Obeležavamo Svetog Jovana Bogoslova i jedno od najtajanstvenijih čuda hrišćanske tradicije!
Praznici i sveci 00:01

DANAS JE CRNO SLOVO, A NEKI I SLAVE: Obeležavamo Svetog Jovana Bogoslova i jedno od najtajanstvenijih čuda hrišćanske tradicije!

Prema predanju, Sveti Jovan Bogoslov, jedan od najbližih Hristovih učenika i autor Jevanđelja po Jovanu, nije doživeo telesnu smrt u klasičnom smislu.

POKRIVENA FITNES INSTRUKTORKA VODI 3 BIZNISA: Novopazarka Zilha otkrila na šta troši najviše para i koje su prednosti te  odluke
Islam 01:11

POKRIVENA FITNES INSTRUKTORKA VODI 3 BIZNISA: Novopazarka Zilha otkrila na šta troši najviše para i koje su prednosti te odluke

Kao prava žena islamske veroispovesti kaže da u ovoj veri postoje definisane stvari za svaku situaciju.

Religija
  • Aktuelno iz SPC
  • Praznici i sveci
  • Crkve i manastiri
  • Duhovna riznica
  • Ostale religije
    • Islam
    • Judaizam
    • Katoličanstvo
  • Recepti
  • Pravila korišćenja
  • Pravila komentarisanja