Aktuelno iz SPC 21.06.2024 | 15:41

PATRIJARH PORFIRIJE STIIGAO U POSETU EPARHIJI DISELDORFSKOJ I NEMAČKOJ: Duhovni blagoslov i poruka o značaju vere i jedinstva

Izvor: SPC
PATRIJARH PORFIRIJE STIIGAO U POSETU EPARHIJI DISELDORFSKOJ I NEMAČKOJ: Duhovni blagoslov i poruka o značaju vere i jedinstva
SPC

Tokom svoje trodnevne posete, poglavar SPC će na veliki praznik Pedesetnicu, služiti arhijerejsku liturgiju i obaviti čin osvećenja Hrama Svetog Arhangela Mihaila u Hamburgu, učvršćujući veze sa lokalnim vernicima.

Patrijarh srpski Porfirije stigao je u posetu Eparhiji diseldorfskoj i nemačkoj, donoseći sa sobom duhovni mir i radost vernicima. Na aerodromu u Hamburgu, patrijarha je svečano dočekao arhiepiskop berlinski i mitropolit nemački g. Grigorije, zajedno sa episkopom humskim Jovanom. Uz njih su bili i sveštenstvo hrama Svetog Arhangela Mihaila u Hamburgu: protojerej Siniša Vujasinović, protojerej Aleksa Milinković i jerej Milutin Marić, kao i predsednik crkvene opštine u Hamburgu.

Foto: SPC
Mitropolit Grigorije svečano je dočekao patrijarha Porfirija

Posle toplog dočeka, patrijarh Porfirije je obišao Hamburg, uključujući i posetu čuvenoj Filharmoniji, donoseći blagoslov i učvršćujući veze sa lokalnom zajednicom.

Patrijarh Porfirije će u subotu 20. juna u 11.15 časova, služiti parastos na groblju Olsdorf u Hamburgu, kada će biti dodeljena parcela za potrebe sahranjivanja parohijana, čime se obezbeđuje duhovni dom i večni mir za vernike. Istog dana, u 17.30 časova, u Hramu Svetog Arhangela Mihaila u Hamburgu biće služen svečani čin doksologije (molitva kojim se iskazuje transcendentnost, moć i veličina Božija).

Foto: SPC
Patrijarh Porfirije u pratnji Mitropolita Grigorija i sveštenstva obišao je Hamburg

Na veliki pravoslavni praznik, Silazak Svetog Duha na apostole, u nedelju, 23. juna u 9.30 časova, patrijarh Porfirije služiće arhijerejsku Liturgiju sa činom velikog osvećenja Hrama Svetog Arhangela Mihaila u Hamburgu. Poseta patrijarha Porfirija doneće novi duhovni zamah i okrepljenje vernicima u Eparhiji diseldorfskoj i nemačkoj, podsećajući na važnost jedinstva i vere u ovim vremenima.