Duhovna riznica 18.06.2024 | 08:57

VIDOVDANSKI KONCERT HOROVA HRAMA SVETOG SAVE: Veče posvećeno duhovnoj muzici i srpskoj muzičkoj tradiciji

Izvor: Hram Svetog Saave
VIDOVDANSKI KONCERT HOROVA HRAMA SVETOG SAVE: Veče posvećeno duhovnoj muzici i srpskoj muzičkoj tradiciji
Facebook

Nastupom tri hora i pojaca, uz izvođenje dela velikih srpskih kompozitora, 27. juna u 19 časova u kripti Spomen-hrama na Vračaru započeće ciklus "Dani muzike na Vračaru", uz evociranje duha bogate muzičke baštine našeg naroda.

U duhu očuvanja nacionalne muzičke baštine i obeležavanja jednog od najvažnijih datuma u srpskoj istoriji, Horovi Hrama Svetog Save na Vračaru priređuju Vidovdanski koncert u kripti Spomen-hrama, u subotu, 27. juna 2024. godine, sa početkom u 19 časova. Ovaj jedinstveni muzički događaj okupiće tri renomirana hora: Dečji hor Rastko, Hor Mokranjac, Hor Hrama Svetog Save i pojce Hrama Svetog Save. Publika će imati priliku da uživa u delima autora koji su postavili temelje srpske muzičke pismenosti i kulture, čime će se evocirati duh bogate muzičke tradicije našeg naroda.

Facebook
Dečji hor Rastko

Vidovdanski koncert predstavlja uvod u ciklus od šest koncerata pod nazivom "Dani muzike na Vračaru", organizovanih na inicijativu i pod pokroviteljstvom opštine Vračar. Ovaj ciklus ima za cilj promociju nacionalne muzičke baštine i osvešćivanje važnosti očuvanja kulturnog nasleđa kroz melodije koje su obeležile vekove srpske istorije.

Ljubitelji muzike i poštovaoci tradicije u subotu će imati jedinstvenu priliku da uživaju u zvucima koji nadahnjuju i podsećaju na korene naše muzičke umetnosti. A ovaj koncert će biti mesto okupljanja svih generacija u slavljenju kulturnih vrednosti koje nas povezuju i obogaćuju.