Aktuelno iz SPC 16.07.2024 | 16:36

DANAS JE NA PETROVARADINU DOČEK ČUDOTVORNE IKONE UMEKŠANJE ZLIH SRCA: Najveća relikvija Rusije, ponovo svojom milošću obasjava vernike u Srbiji

Izvor: Religija
Autor: Saša Tošić
DANAS JE NA PETROVARADINU DOČEK ČUDOTVORNE IKONE UMEKŠANJE ZLIH SRCA: Najveća relikvija Rusije, ponovo svojom milošću obasjava vernike u Srbiji
Tanjug/Vladimir Šporčić

Svako ko se približi ovoj svetinji, odmah oseća blagočestiv miris, dok ikona već 24 godine neprekidno mirotoči, isceljuje i donosi mir i utehu vernicima širom sveta.

Hram Pokrova Presvete Bogorodice u Petrovaradinu, u sredu 17. jula,  biće mesto duhovnog sabranja i velike radosti za sve vernike, jer će imati blagodat da dočekaju čudotvornu ikonu Umekšanje zlih srca. Ova velika svetinja Rusije i celog pravoslavnog sveta svojom prisutnošću obasjaće duše prisutnih, pružajući im utehu i nadu.

U 8 časova su svečani doček ikone I sveta liturgija, a u 12 časova služiće se Akatistom ikoni Umekšanje zlih srca, dok je u 17 časova parastos na ruskom vojnom groblju u Petrovaradinu, a u 20 časova bogoslužiće se Molebni kanon Presvetoj Bogorodici.

Printscreen/Youtube/Televizija Hram
Čudotvorna Umekšanje zlih srca

Pre Petrovaradina, ikona je boravila u Crnoj Gori, dok je početkom godine bila u Beogradu, gde su nepregledne kolone vernika strpljivo čekale da joj se poklone. Svako ko se približi ovoj svetinji, odmah oseća nežan i blagočestiv miris, dok ikona već 24 godine neprekidno mirotoči, reagujući na događaje u društvu sa mirotočenjem ili krvotočenjem. Ova živa ikona, koja putuje svetom, isceljuje stradale i nemoćne, a vernici širom sveta svedoče o njenim čudima.

Uprava Hrama Pokrova Presvete Bogorodice poziva sav verni narod da se pridruži ovom molitvenom sabranju i oseti milost i blagoslov Presvete Bogorodice, koji će kroz čudotvornu ikonu Umekšanje zlih srca obasjati sve prisutne.