PODVIG I TRIJUMF PLEMENITOSTI: Posle 237 kilometara hodočašća, Sanja Zlatković i Ana Ćirić iz Pirota stigle u Manastir Tumane na veliki dan

Izvor: Religija
Autor: Saša Tošić
PODVIG I TRIJUMF PLEMENITOSTI: Posle 237 kilometara hodočašća, Sanja Zlatković i Ana Ćirić iz Pirota stigle u Manastir Tumane na veliki dan
Privatna arhiva

Hrabre devojke iz Pirota, posle šestodnevnog pešačenja došle su u manastirki kompleks nadomak Golupca, s ciljem da daju doprinos pomoći u lečenju Dimitrija Pešića i pruže podršku restauraciji ikonostasa.

Dve hrabre devojke iz Pirota, Sanja Zlatković i Ana Ćirić, trijumfalno su stigle do Manastira Tumane nakon šestodnevnog hodočašća od preko 230 kilometara. Stigle su na dan koji u manastirskom kompleksu u Tumanu predstavlja veliku svetkovinu – presvlačenje moštiju Svetog Zosima Tumanskog.

Njihova misija, započeta ispred Hrama Roždestva Hristovog u Pirotu, imala je dva duboka cilja: pomoći u lečenju mladog sugrađanina Dimitrija Pešića i pružanje podrške restauraciji ikonostasa.

Printscreen/Youtube/Pirotske Vesti
 Sanja Zlatković i Ana Ćirić ispred Manastira Tumane

Putovanje nije bilo samo fizički izazovno, već je obilovalo brojnim duhovnim iskušenjima koja su ove izuzetne Piroćanke hrabro savladale. Uspostavljajući veze s ljudima duž puta, Ana i Sanja su apelovale za pomoć i podršku, što je rezultiralo velikodušnim gestovima i gostoprimstvom koje su doživele u mnogim mestima kroz koje su prolazile.

Na svojem cilju u Manastiru Tumane, Anu i Sanju su blagoslovili   episkop toplički Petar i iguman Stefan. Njihov dolazak je bio ne samo znak njihove posvećenosti humanitarnom radu, već i simbol zajedništva i vere koji inspiriše mnoge.

Ova priča o hrabrosti, duhovnosti i humanosti Sanje i Ane ostavlja dubok trag u srcima svih koji su pratili njihovo putovanje i pružilo podršku njihovoj misiji.