Duhovna riznica 04.06.2024 | 19:15

ŠTA JE RAK DUŠE I KAKO GA IZLEČITI: Božja apoteka sadrži sve lekove za najveću pošast današnjice

Izvor: Religija
ŠTA JE RAK DUŠE I KAKO GA IZLEČITI: Božja apoteka sadrži sve lekove za najveću pošast današnjice
youtube/printscreen/Dok anđeli spavaju

Živimo u vreme kada su strah i anksioznost naša svakodnevnica i kada nam je duša bombardovana sa svih strana mračnim informacijama. Teško je sačuvati mir kada svakodnevno vodimo razne bitke od ličnih do svetskih. Spasenje je u mirovanju i molitvi. Treba ostati sam sa sobom i ćutati dok nam telo i duša ulaze u smiraj.

Smirenje vodi ka dobrim osećajima. Ka dobroti i dobrim delima. Kada smo u miru, naš um može racionalno da razmišlja i da nas podstiče da donosimo dobre odluke. 

- Živimo u vremenu kada nam sa svih strana dolaze razne informacije, o ubistvima, mučenjima, stradanjima ljudi u ratovima... U prirodi je čoveka da se golica po najnižim strastima svoga bića, da čuje nešto strašno. Nešto što će ga preneraziti, uplašiti...Zašto smo tome skloni? Zato što nam je duša ranjena, razrovana. Te rane su, što bi naš narod rekao, tumori koji mogu da budu u bilo kom našem organu, pa i na duši. Kako lečiti upravo taj kancer na duši? Te rane, te uboje koji razaraju našu duhovnu strukturu - pita se otac Ljuba na svom Jutjub kanalu i kaže:

Foto Nebojša Mandić
Molitva u crkvi

- Knjiga Sveto pismo je apoteka duhovnih lekova. Ona ukazuje kako da se čovek vrati sebi i Bogu. Smirenje i ćutanje su početak svega. A onda poštovanje, uslužnost prema bližnjima, pažnja...Treba otići u crkvu, pomoliti se, prisustvovati liturgiji, svetom pričešću, ispovediti se.Sve to potire mržnju, pakost, zlobu, ogovaranje, loše misli... Ako nekada na vas nasrnu ljubomora, pakost i zavist stanite i saberite se. Pomolite se i zahvalite se Bogu za sve što imate. 

Molitva je odagnati svu zavist i ljubomoru koje mogu da se jave kod čoveka. Ako ostanu u nama izazvaće ranu na duši, a ona će rasti i postati kancer, kao na bilo kom drugom organu u našem telu.