Duhovna riznica 03.07.2024 | 12:52

DUHOVNA RAPSODIJA IZ AUSTALIJE: Pravoslavni ruski muški hor večeras nastupa u Beogradu

Izvor: Religija
DUHOVNA RAPSODIJA IZ AUSTALIJE: Pravoslavni ruski muški hor večeras nastupa u Beogradu
Printscreen / TV Hram Pravoslavni ruski muški hor iz Sidneja

Posle niza koncerata po srpskim hramovima, u okviru pokloniče turneje, anđeoski glasovi ovog hora, ogrejaće dušu beogradske publike u Ruskom domu

U tihoj i svetloj atmosferi srpskih svetilišta, Pravoslavni ruski muški hor iz Sidneja je prethodnih dana prošao je kroz duhovnu rapsodiju koja je dotakla srca mnogih vernika i ljubitelja duhovne muzike. Ovaj hor, sa svojim anđeoskim glasovima i besprekornom interpretacijom, nastupao je u crkvi Svete Petke u Surčinu, Sabornoj crkvi Svetog oca Nikolaja u Sremskim Karlovcima, te u Svetojovanskom hramu u Bačkoj Palanci, gde je održan u okviru Duhovnih svečanosti „Od Vidovdana do Ivanjdana”, manifestacije koja slavi duhovnost i kulturno nasleđe srpskog naroda.

Printscreen / TV Hram
Pravoslavni ruski muški hor iz Sidneja 

Pravoslavni ruski muški hor iz Sidneja, poznat po svojoj predanosti i umeću, nosi sa sobom bogato nasleđe ruske duhovne muzike. Osnovan je 2016. godine uz blagoslov Ruske pravoslavne crkve, pa su ujedinili pevače iz različitih pravoslavnih crkava u jedan kolektiv.

Hor je najpre pojao na liturgijama u Petropavlovskoj katedrali u Sidneju, ali su već 2019. godine održane i prve turneje u Njujorku, gde su njihovi koncerti uživali veliku pažnju publike. Nakon ovih turneja hor je dobio službeno ime Ruski pravoslavni muški hor Australije, a njihova muzika predstavlja most između prošlosti i sadašnjosti, donoseći osveženje duše svakom slušatelju.

Printscreen / TV Hram
Pravoslavni ruski muški hor iz Sidneja

Ovaj jedinstveni hor će danas, 4. jula, u 19.00 časova, održati koncert u Ruskom domu u Beogradu. Ovo će biti prilika za sve prisutne da se prepuste zvucima koji nadilaze vreme i prostor, povezani kroz zajedničku nit duhovne muzike koja pročišćava i inspiriše.