Duhovna riznica 01.08.2024 | 12:00

SVEŠTENIK IVAN CVETKOVIĆ SVEDOČI O NOVOM ČUDU SVETE KSENIJE U KRUŠEVCU: U domu našeg brata promirotočila je ikona!

Autor: Saša Tošić
SVEŠTENIK IVAN CVETKOVIĆ SVEDOČI O NOVOM ČUDU SVETE KSENIJE U KRUŠEVCU: U domu našeg brata promirotočila je ikona!
instagram/printscreen/ivanzru

Starešina Hrama Svete Trojice u naselju Mudrakovac, protojerej Ivan Cvetković, ovu svetiteljku smatra zaštitnicom kruševačkog kraja i ističe da svakome ko se njoj molitveno obraća - ona preobilno daruje milost Božju.

Kruševac je postao svedok još jednog čuda, zahvaljujući molitvama i ljubavi Blažene Ksenije Petrogradske. Otac Ivan Cvetković, starešina Hrama Svete Trojice u kruševačkom naselju Mudrakovac, podelio je sa svojim pratiocima na Instagramu snimak ikone Svete Ksenije koja mirotoči.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivan Cvetković (@ivanzru)

- U domu našeg brata, koji se moli Svetoj Kseniji i dolazi kod nas na akatist, promirotočila je ikona, na blagoslov i utehu našem pravoslavnom rodu. Raduj se, Blažena Ksenija, molitvenice za naše duše - napisao je otac Ivan uz video-zapis koji je izazvao veliku pažnju i emocije među vernicima.

Otac Ivan Cvetković je istaknuti član Misionarskog odeljenja SPC, urednik Informativne službe Eparhije kruševačke i autor popularne Jutjub emisije "Živa reč". Kao starešina Crkve Svete Trojice u Mudrakovcu, poznat je po posvećenosti i ljubavi prema vernicima koji dolaze iz svih krajeva da se pomole pored paraklisa posvećenog Svetoj Kseniji. Svake subote u ovom hramu čita se akatist Svetoj Kseniji Petrogradskoj, okupljajući brojne vernike u zajedničkoj molitvi.

instagram/printscreen/ivanzru
Starešina Hrama Svete Trojice u Mudrakovcu protojerej Ivan Cvetković

- Svetu Kseniju Petrogradsku smatramo, pre svega, zaštitnicom ovog mesta. Ona svojom ljubavlju, svojom autentičnošću i svojom molitvom, kojom se preobilno moli Bogu za sve nas, privlači ljude sebi. Sada je življa nego u doba kada je svojim telom bila živa na zemlji - rekao je protojerej Ivan Cvetković za RTV Kruševac povodom obeležavanja praznika ove svetiteljke.

Dodao je i sledeće:

- Ona je kao naša članica porodice, i to jeste, i mi se njoj molimo i volimo je, i evo, ona je danas tu s nama. Svako ko se njoj molitveno obraća, ona mu zaista preobilno milost Božju daruje - istakao je starešina Hrama Svete Trojice, u kom se vernici iz svih krajeva sabiraju da se pomole pored paraklisa posvećenog Svetoj Kseniji.

Printscreen/YouTube/RTV Kruševac
Paraklis posvećen Svetoj Kseniji pri Hramu Svete Trojice u Mudrakovcu

Ovaj događaj je dodatno učvrstio veru i posvećenost vernika u Kruševcu, koji se sada sa još većim žarom mole Svetoj Kseniji Petrogradskoj, znajući da su njihove molitve uslišene. Čudo mirotočenja ikone još jednom je pokazalo snagu i prisutnost svetiteljke među vernim narodom, darujući mu nadu i utehu.