Duhovna riznica 01.10.2024 | 23:51

DANICA CRNOGORČEVIĆ O ISTINSKIM VREDNOSTIMA U VREMENU ISKUŠENJA: „Svaki dan je novi početak i nova borba!“

Izvor: Religija
Autor: Saša Tošić
DANICA CRNOGORČEVIĆ O ISTINSKIM VREDNOSTIMA U VREMENU ISKUŠENJA: „Svaki dan je novi početak i nova borba!“
Privatna arhiva

Kroz duhovnu muziku, ova umetnica anđeoskog glasa nas podseća na snagu ljubavi, vere i zajedništva kao temelja za očuvanje porodice u izazovnim vremenima.

U svetu koji se suočava sa brojnim izazovima i iskušenjima, interpretatorka duhovne muzike Danica Crnogorčević ističe značaj očuvanja istinskih vrednosti porodice i braka. Njene reči odražavaju duboku svest o trenutnim društvenim turbulencijama, koje, kako sama kaže, "zaista su veliki udari danas na porodicu, brak, na našu decu sa svih strana, počevši od televizije, telefona, nezdravog školovanja..."

Uprkos ovim pritiscima, Danica veruje da kritika spoljnog sveta ne može doneti rešenja. Ona naglašava:

- Nećemo da kritikujemo svet oko sebe, jer to nam ništa ne može pomoći niti promeniti. Samo uz pomoć svakodnevne molitve, redovnog pričešća i Crkve kao našeg broda spasenja, možemo se izboriti sa tim.

Ovaj poziv na duhovnu disciplinu i svakodnevnu borbu predstavlja temelj njene filozofije o životu i umetnosti. Ona je, uz svoja umetnička dostignuća, uspela da uspostavi harmoniju između porodičnog i profesionalnog života.

Privatna arhiva
Danica Crnogorčević

- Porodica je uvek na prvom mestu, za karijerom nikada nisam trčala pa ni sada - ističe Danica, naglašavajući podršku svog supruga, oca Ivana Crnogorčevića, koji je aktivno uključen u njen rad.

- Zato je uvek lepo usklađeno, uz podršku mog supruga, koji je svešteno lice. Zajedno smo u ovome i onda je sve lakše.

Osim što je pisac stihova za njene pesme, otac Ivan igra ključnu ulogu u organizaciji njenih nastupa i snimanja.

- On najviše organizuje snimanje svakog spota, daje ideje, nalazi snimatelje, nalazi muzičare - objašnjava Danica, ističući težak rad koji stoji iza svakog uspeha.

- Mnogo je tu stvari, to je zaista ogroman posao. Gospod je meni dao dar pevanja i supruga koji kao glava porodice umnožava moje talente, a samim tim i svoje kroz njegov poziv i službu narodu, jer i to je služba na neki način.

Privatna arhiva
Danica Crnogorčević i otac Ivan Crnogorčević

U vremenu kada su istinske vrednosti često potisnute, Danica Crnogorčević poziva na povratak duhovnosti i zajedništva, ukazujući na to da je jedino kroz veru i ljubav moguće prevazići savremena iskušenja.

- Svaki dan je novi početak i nova borba, bio neko manje ili više u veri, nosi se sa iskušenjima - zaključuje ona, ohrabrujući sve nas da ne gubimo nadu i da se borimo za ono što je zaista važno.