Katoličanstvo 29.04.2024 | 13:26

CRKVA "KOKOŠKA" OD KOJE SE SVI JEŽE : Ovaj neobični hram se nalazi u Indoneziji i samo je zaplašio vernike, umesto da ih privuče

Izvor: Tanjug
CRKVA "KOKOŠKA" OD KOJE SE SVI JEŽE : Ovaj neobični  hram se nalazi u Indoneziji i samo je  zaplašio vernike, umesto da ih privuče
Wikipedia

Izumitelj jDanijel Alamasdža (67) koji je želeo da ovo bude hram čija su vrata otvorena pripadnicima različitih religija - hrišćanima, muslimanima, budistima... Gornji sprat je bio namenjen molitvama, a na donjem spratu je otvoren centar za rehabilitaciju maloletnih lica.


Izgradnja ove građevina je počela 1990. godine, a po prvim planovima ona je trebala da ima oblik goluba. Međutim, kako je izgradnja napredovala tako je i ovo zdanje poprimilo oblik kokoške, pa otuda i ovakav naziv "Kokošija crkva"

Gereja ayam je neobična građevina poznata pod imenom "Kokošija crkva" koja se nalazi u Indoneziji. Ovo veličanstveno zdanje je danas napuštena ruševina, a većinu ljudi hvata jeza kada se ona pomene. Oni kažu da je nekada davno bila jezivi hram nekog šašavog kulta.

Tanjug/AP
Trebalo da okupi vernike svih religija

Izgradnja ove građevine je počela 1990. godine, a po prvim planovima ona je trebalo da ima oblik goluba. Međutim, kako je izgradnja napredovala tako je i ovo zdanje poprimilo oblik kokoške, pa otuda i ovakav naziv "Kokošija crkva".

Izumitelj je Danijel Alamasdža (67) koji je želeo da ovo bude hram čija su vrata otvorena pripadnicima različitih religija - hrišćanima, muslimanima, budistima... Gornji sprat je bio namenjen molitvama, a na donjem spratu je otvoren centar za rehabilitaciju maloletnih lica.

Međutim, nije sve išlo po planu. Deset godina kasnije, "Kokošija crkva" je zatvorena zbog prevelikih rashoda, a građevina je ponovo napuštena.