Praznici i sveci 28.04.2024 | 18:37

POZNATI PEVAČ SE MOLIO DO POSLEDNJEG TRENUTKA: Odlazio u manastir gde je sahranjen Patrijarh Pavle, vera ga nikada nije napuštala

Izvor: Republika
POZNATI PEVAČ SE MOLIO DO POSLEDNJEG TRENUTKA: Odlazio u manastir gde je sahranjen Patrijarh Pavle, vera ga nikada nije napuštala
Instagram.com, ST/D. KADIĆ

Marinko je voleo da se moli na grobu patrijarha Pavla, i to mu je donosilo jedan poseban mir

Smrt pevača Marinka Rokvića potresla je ceo region. Iako se mesecima spekulisalo o bolesti, niko sa sigurnošću nije mogao da tvrdi da je njegovo zdravstveno stanje bilo toliko loše. Članovi Marinkove porodice nisu želeli da se o tome piše ni javno govori, a sve kako bi ga zaštitili od pritiska zbog cele situacije.

Rak pankreasa uzeo je maha, a porodica je sve vreme bila uz njega da bi što bezbolnije prošao kroz izuzetno težak period. S obzirom na to da su Rokvići pobožni, te da redovno obilaze srpske svetinje, Marinko je utehu našao u molitvama, koje su mu donele mir.
Kako su pisali mediji jedan njegov blizak prijatelj otkrio je da je pevač često odlazio u manastir Rakovica gde je sahranjen patrijarh Pavle.

Wikimedia/Snežana Negovanović/GNU FDL
Marinko se u Manastiru Rakovica uvek molio


- Tamo je često išao zajedno sa sinovima iako je znao da mu se bliži kraj, ali ga vera nije napustila do sudnjeg dana. Voleo je jako da se moli na grobu patrijarha Pavla, i to mu je donosilo jedan poseban mir. Iako je znao da mu nema leka jer je rak pankreasa nešto što niko nije uspeo da pobedi, Marinko je molitvama samo želeo da ublaži svoju muku - rekao je pevačev prijatelj.
Pokojni Marinko je pred smrt viđen  kako sa sinom Nikolom posećuje ovaj manastir, a mnoge je tada šokirao njegov izgled, s obzirom na to da je pevač bio u vidno lošem stanju. Ipak vera nije napustila njegove sinove i ovih daan svedočimo hodošašću Nikole Rokvića koji se uputio u Grčku peške.