Duhovna riznica 11.09.2024 | 08:00

KAKO DA DOBIJETE ZLATNIK NA DAR? Učestvujte u foto-konkursu "Podelite svetlost krštenja i osvojite dukat"

Izvor: Religija
KAKO DA DOBIJETE ZLATNIK NA DAR? Učestvujte u foto-konkursu "Podelite svetlost krštenja i osvojite dukat"
Foto: Religija Sveta tajna krštenja prima se pogružavanjem

Religija.rs vas poziva da kroz svoje fotografije zabeležite najvažniji trenutak hrišćanskog života i osvojite zlatne darove koji, pored materijalne, nose i duhovnu vrednost, jer doprinose očuvanju bogate pravoslavne tradicije.

Krštenje je trenutak kada duša prima svetlost Božanske milosti i postaje deo zajednice vernika, što ovaj dan čini najvažnijim u životu svakog hrišćanina. Od najranijih vremena, vernici su negovali tradiciju darivanja dukata kao simbola blagoslova i zaštite. Sada taj dar možete dobiti učešćem u foto-konkursu „Podelite svetlost krštenja i osvojite dukat“, koji organizuje religija.rs u cilju širenja radosti ovog svetog trenutka.

Pravo učešća i tehnički uslovi konkursa
Konkurs je otvoren za sva fizička lica starija od 18 godina, bez obzira na profesionalni status, izuzev zaposlenih i radno angažovanih kod organizatora, uključujući saradnike pod autorskim ili drugim ugovorima, kao i njihove bliske srodnike. Zaposleni, angažovani saradnici i članovi njihovih porodica (supružnici, deca, roditelji, braća i sestre) ne mogu učestvovati na konkursu.

Fotografije moraju biti u digitalnom formatu (JPEG ili PNG).

Minimalna rezolucija fotografija je 300 dpi, a veličina pojedinačne fotografije ne sme prelaziti 10 MB.
Prijave koje ne ispunjavaju ove tehničke uslove neće biti uzete u obzir.

Prijave se primaju od 21. septembra (Male Gospojine) do 27. septembra (Krstovdan), zaključno sa ponoći.

pexels
Krštenje je najvažniji trenutak u životu svakog hrišćanina

Autorska prava i saglasnost za korišćenje
Slanjem prijava na konkurs, učesnici potvrđuju da su isključivi vlasnici autorskih prava na poslate fotografije i da one ne povređuju prava trećih lica. Učesnici prenose organizatoru neekskluzivno, besplatno pravo na upotrebu, objavu, distribuciju i reprodukciju poslatih fotografija u svrhu promocije konkursa i sajta religija.rs, bez vremenskog ili teritorijalnog ograničenja.

Učesnici garantuju da su pribavili sve neophodne saglasnosti od lica koja su prikazana na fotografijama. U slučaju fotografija koje prikazuju maloletne osobe, učesnici su u obavezi da dostave pismenu saglasnost roditelja ili zakonskog staratelja, kojom se dozvoljava učešće u konkursu i objava fotografija.

Foto: Religija
Prvoplasirani dobija na dar dukat "Sveta tajna krštenja"

Zaštita podataka o ličnosti
Svi podaci prikupljeni tokom konkursa koristiće se isključivo za potrebe takmičenja, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti („Službeni glasnik RS”, br. 87/2018). Lični podaci neće biti deljeni sa trećim licima, osim u meri neophodnoj za sprovođenje konkursa. Učesnici imaju pravo da u bilo kom trenutku zatraže uvid, izmenu ili brisanje svojih podataka, kao i povlačenje saglasnosti za dalju obradu podataka.

Prijava i potvrda prijema
Učesnici svoje fotografije mogu slati na e-mail poklanjamo.religija@gmail.com. Nakon uspešno poslate prijave, učesnici će dobiti automatsku potvrdu putem e-maila. U slučaju da ne dobiju potvrdu u roku od 24 sata, dužni su da kontaktiraju organizatora.

Shutterstock
Sveta tajna krštenja prima se pogružavanjem

Glasanje i objava rezultata

Nakon završetka prijava, publika će imati priliku da glasa od 27. septembra do 6. oktobra, kada slavimo praznik Začeća Svetog Jovana Preteče. Fotografije sa najvećim brojem glasova biće objavljene na sajtu religija.rs, kao i na zvaničnim nalozima sajta na društvenim mrežama. Imena pobednika biće objavljena 7. oktobra u podne.

Pravila glasanja
Organizator zadržava pravo da poništi glasove za koje se utvrdi da su rezultat manipulacije (npr. masovno glasanje iz istog IP-a ili korišćenje botova). Organizator može diskvalifikovati učesnike u slučaju utvrđene nepravilnosti u procesu glasanja.

Foto: Religija
Drugoplasirani i trećeplasirani na dar dobijaju dukat "Svetog Jovana Krstitelja" 

Nagrade
Fotografija koja najbolje dočara svetlost i lepotu krštenja i prikupi najviše glasova čitalaca sajta religija.rs, osvaja glavnu nagradu – zlatni dukat, koji simbolizuje najveću vrednost i blagoslov. Drugoplasirana i trećeplasirana fotografija takođe osvajaju dukate, ali odgovarajuće manje vrednosti u odnosu na glavnu nagradu. Dobitnici su u obavezi da lično preuzmu nagrade i tom prilikom će biti fotografisani. Preuzimanje nagrada i fotografisanje biće organizovani u dogovoru sa pobednicima nakon proglašenja rezultata. Fotografije sa dodele biće objavljene na sajtu religija.rs i na zvaničnim nalozima sajta na društvenim mrežama, kao i u drugim medijima čiji je vlasnik Medijska mreža.

Odgovornost i tehnički problemi
Organizator ne snosi odgovornost za tehničke probleme sa serverima, internet konekcijama ili e-mail servisima koji mogu uticati na prijem prijava ili rezultate glasanja. Učesnici su dužni da obezbede stabilnu internet vezu i proveru prijema prijave.

Žalbeni postupak
Sve žalbe u vezi sa konkursom mogu biti poslate putem e-maila na poklanjamo.religija@gmail.com u roku od 48 sati nakon objave rezultata. Organizator zadržava pravo da odlučuje o osnovanosti žalbi i donese konačnu odluku bez daljeg prava na žalbu.

Odgovornost i diskvalifikacija
Organizator zadržava pravo da diskvalifikuje učesnike koji prekrše pravila konkursa, uključujući, ali ne ograničavajući se na: kršenje autorskih prava, dostavljanje netačnih informacija ili povredu privatnosti lica na fotografijama bez njihove saglasnosti.

Pozivamo sve vernike i ljubitelje fotografije da podele svoju inspiraciju i učestvuju u ovom duhovno bogatom takmičenju!