Duhovna riznica 17.10.2024 | 19:15

RADOST DARIVANJA I SVETLOST VERE : Uručeni zlatnici pobednicima foto-konkursa „Podelite svetlost krštenja i osvojite dukat“

Izvor: Religija
Autor: Saša Tošić
RADOST DARIVANJA I SVETLOST VERE : Uručeni zlatnici pobednicima foto-konkursa „Podelite svetlost krštenja i osvojite dukat“
ST/Nebojša Mandić

U svečanom ambijentu, pobednici i njihovi roditelji podelili su radost, dok su njihovi osmesi simbolizovali jedinstvo i ljubav koja jača našu zajednicu kroz tradiciju i veru.

U svetlosti praznika Začeća Svetog Jovana Krstitelja, s radošću smo objavili rezultate foto-konkursa „Podelite svetlost krštenja i osvojite dukat“. Ovaj datum, simbol novog početka, savršeno oslikava trenutak kada se kroz svetu tajnu krštenja rađa novo dete Božije, vođeno Hristovom ljubavlju.

Naša redakcija imala je čast da ugosti dobitnike, kojima su uručeni dukati kao priznanje za njihovu kreativnost i trud. U svečanom okruženju, dobitnici su podelili svoje utiske i osećanja.

ST/Nebojša Mandić
Snežana Banjalić kaže da će ovaj dar njenom sinu Lazaru i njom mngo značiti, jer osim materijalne nosi i dduhovnu vrednost

Prvo mesto osvojila je fotografija malog Lazara Banjalića, čiji osmeh dok prima Svetu tajnu krštenja osvetljava srca svih nas. Njegova majka Snežana, sa dirljivom zahvalnošću, rekla je:

- Najpre, želim da se zahvalim na ovako lepom i vrednom poklonu koji će značiti mnogo i meni i mom detetu, jer dukat simbolizuje veru, duhovnost, hrišćanstvo i nosi mnogo više od materijalne vrednosti.

Drugo mesto pripalo je Iskri Ristić, koja je sa osvojenih 17,61% glasova zabeležila svoj trenutak u narodnoj nošnji. Njena majka Anđelina radosno je istakla:

ST/Nebojša Mandić
Iskra je dobila dukat sa likom Svetog Jovana Krstitelja, a njena majka anđelina kaže da im je bilo zadovovljstvo učestvovati u ovakvom foto-konkursu

- Bilo nam je zadovoljstvo da učestvujemo u ovakvom konkursu. Radujemo se poklonu i nastavićemo da čitamo Religiju. Sigurno ćemo ponovo učestvovati ukoliko bude slična akcija.

Treće mesto osvojila je Lenka Branković, koja je primila svetu tajnu krštenja s venčićem na glavi, sa 16,08% glasova. Njenoj porodici ovo priznanje ima posebnu važnost, a Lenkina baka, koja redovno prati naš portal, bila je prva koja ih je podstakla na učešće. Lenkina majka je dodala:

- Zadovoljni smo trećim mestom. Za konkurs smo čuli od svekrve koja redovno čita Religiju, a od tada i mi redovno da pratimo vaš sajt. Posvečeni smo crkvi I širimo duhovne vrednosti - rekla je Lenkina majka Bojana.

ST/Nebojša Mandić
Trečeplasirana Lenka osvojila je dukat sa likom Jovana Krstitelja, a njena majka Bojana kaže da sada s radošću svi porodićno čitaju Religiju, zajedno sa bakom koja je bila inicijator ideje da njena unuka učestvuje na foto-konkursu

Uručujući dukate dobitnicima, podsetili smo se da naš konkurs nije samo nadmetanje, već dar tradiciji i svetom trenutku krštenja. Zahvaljujući vama, namera da kroz darivanje oživimo i održimo pravoslavne vrednosti u potpunosti je ostvarena.

U ovoj svečanosti, kroz svetlost krštenja, svi zajedno smo doživeli trenutak koji nas spaja i podseća na važnost očuvanja vere i običaja. Hvala vam što ste podelili svetlost i time ispisali još jednu stranicu naše duhovne baštine.