Duhovna riznica 21.09.2024 | 11:33

“RELIGIJA” POKLANJA ZLATNIKE: Počelo prijavljivanje za foto-konkurs "Podelite svetlost krštenja i osvojite dukat"

Izvor: Religija
Autor: Saša Tošić
“RELIGIJA” POKLANJA ZLATNIKE: Počelo prijavljivanje za foto-konkurs "Podelite svetlost krštenja i osvojite dukat"
Foto: Religija, Shutterstock

Na praznik Male Gospojine počele su prijave za jedinstven konkurs koji poziva vernike da kroz umetnost fotografije prikažu svetlost krštenja, simbol novog života u Hristu, i osvoje vredan dukat s posebnom simbolikom.

Na veliki praznik Rođenja Presvete Bogorodice, svetlosni plamen vere obasjava srca vernika, a danas, na ovaj sveti dan, započelo je prijavljivanje za naš foto-konkurs "Podelite svetlost krštenja i osvojite dukat." Ovaj poziv, ispunjen duhovnom snagom, odjeknuo je ne samo među vernicima u Srbiji, već i širom srpskog rasejanja, potvrđujući neraskidivu vezu sa svetom tajnom krštenja.

Konkurs je otvoren za sve pojedince starije od 18 godina, koji žele da kroz umetnost fotografije izraze duhovnu radost ovog svetog čina. Profesionalni status nije prepreka, a učešće je omogućeno svima, osim našim zaposlenima, saradnicima organizatora i njihovim najbližima, čime se osigurava pravičnost i transparentnost.

Schutterstock
Prvoplasirani će osvojiti dukat "Sveta tajna krštenja"

Fotografije moraju biti u digitalnom formatu (JPEG ili PNG), sa minimalnom rezolucijom od 300 dpi. Maksimalna veličina jedne fotografije ne sme prelaziti 10 MB. Prijave koje ne budu ispunjavale ove tehničke zahteve i uz koje ne bude priložena saglasnost za objavu fotografija, neće biti uzete u razmatranje.

Vreme za slanje prijava počinje 21. septembra, kada se svetkuje Mala Gospojina, i traje do 27. septembra, Krstovdana, do ponoći. Ovaj konkurs je prilika da vernici kroz svoje objektive podele svetlost krštenja, simbola novog života u Hristu, i možda osvoje vredan dukat kao nagradu za svoju posvećenost i kreativnost.

Sva pravila konkursa "Podelite svetlost krštenja i osvojite dukat" mogu se detaljno pročitati OVDE. Sačuvajte u svojim delima svetlost vere i neka vaše fotografije budu svedočanstvo lepote i duhovne snage svetog krštenja!

VIDEO