NJENA ŽIVOTNA PRIČA SLAMA SRCE! Danas je Sveta mučenica Agripina!
Mučena je i postradala za vreme vladavine cara Valerijana.
Spoj hrskavog brokolija i kremastog sosa od kikirikija za savršen ukusni doživljaj.
Sastojci:
200 g brokolija
2 kašičice tostiranih semenki susama, za posluživanje
za sos od kikirikija:
3 kašike susamovog ulja
2 kašike soja sosa
3 kašike soka od limete
1 komad svežeg đumbira od 25 mm
1 čen belog luka
1/2 do 1 mala zelena čili paprika
3 kašike putera od kikirikija
2 kašičice tostiranih semenki susama
1 kašičica meda
Priprema:
U maloj činiji umutite sve sastojke za sos. Probajte i, ako želite, dodajte još bilo kojeg sastojka. Ako koristite brokoli sa debelim stabljikama, ogulite debeli spoljni sloj. Kuvajte brokoli na pari dok ne postane mekan, ali ne previše, ukupno 3 do 5 minuta, pa sklonite sa vatre.
Promešajte sos od kikirikija. Po želji dodajte nekoliko kapi tople vode, da se sos razblaži. Na tanjire prelijte malo sosa, pa stavite brokoli i pospite susamom. Iznesite na sto dok je još toplo.
Spoj avokada, kinoe, pasulja i šarenog povrća krije recept koji će vas nahraniti, iznenaditi i učiniti da se osećate lako – kao da ste pojeli zdraviju verziju sreće. Idealna za vrele dane kada telo traži snagu bez težine.
U vreme posta i prolećne obnove tela, ova jednostavna čorba iz narodnog predanja vraća nas ukorenjenim vrednostima i ukusima detinjstva. Starinski, proveren recept objašnjava kako korak po korak pripremiti najlekovitiju čorbu od koprive.
Ovi provereni recepti donose spoj prirodnih sastojaka koji će vas oduševiti, pružajući savršen balans ukusa i hranljivih vrednosti, idealan za dane posta.
Spoj prirodnih sastojaka, voćne svežine i blagotvornih orašastih plodova donosi posnu poslasticu koja hrani i telo i dušu. Isprobajte recept koji oduševljava jednostavnošću i bogatstvom ukusa!
Otkrijte kako monasi pripremaju sardine plaki – jednostavno jelo iz rerne sa paradajz sosom, koje daje snagu za dug dan molitve i rada, a donosi mir svakome ko ga jede sa zahvalnošću.
Otkrijte kako pivo pretvara ovo jednostavno jelo u ukusnu salatu sa istorijom dugom vekovima, zapisanu još 1855. u "Srbskom kuvaru" jeromonaha Jerotija iz Krušedola.
Bez jaja i putera, a pun bogatog ukusa – isprobajte jednostavan kolač koji donosi mir, radost i nežnu slast u dane posta na ulju.
Hranjiva čorba jednostavno i brzo se priprema, idealna je u danima posta na vodi, kao toplo predjelo ili lagan, samostalan obrok.
Jedini stanar manastira je otac Serapion. Pre tri godine je došao iz Dečana sa namerom da obnovi manastir i oživi duhovni život ovog mesta.
Najveća odgovornost, kako se navodi, leži na grčkom Ministarstvu prosvete i veroispovesti, ali i na Generalnom sekretarijatu za verska pitanja.Manastir Svete Katarine.
Nakon što ga je stari sveštenik saslušao poručio mu je šta treba da radi.
U Ukrajini od 2018. godine postoji i delimično priznata Pravoslavna crkva Ukrajine, čiju autokefalnost priznaju Vaseljenska patrijaršija Carigrada, Aleksandrijska patrijaršija, Kiparska crkva i Grčka crkva.
Militanti nekanonske crkve upali u Saborni hram u Černivcima u Ukrajini, ostavljajući za sobom bestidne tragove i teško povređene vernike.
Ova saznanja bacaju novo svetlo na to kako svest može da postoji u trenucima kada je srce prestalo da kuca.
Otkrijte kako monasi pripremaju sardine plaki – jednostavno jelo iz rerne sa paradajz sosom, koje daje snagu za dug dan molitve i rada, a donosi mir svakome ko ga jede sa zahvalnošću.