Crkve i manastiri 23.10.2024 | 20:52

PODUHVAT KOJI MENJA PEJZAŽ MILEŠEVE: Vladika Atanasije obišao radove na uređenju parka oko svetinje, koji donosi novu lepotu i mir

Izvor: Eparhija mileševska
Autor: Saša Tošić
PODUHVAT KOJI MENJA PEJZAŽ MILEŠEVE: Vladika Atanasije obišao radove na uređenju parka oko svetinje, koji donosi novu lepotu i mir
Foto: Eparhija mileševska

Uz podršku igumanije Akviline, arhiepiskop mileševski obišao je radove na stvaranju oaze pored svetinje, osvetljavajući put novim sadržajima koji će obogatiti duhovni život zajednice i vernika koji je posećuju.

U senci drevnih zidina Manastira Mileševe, koji nosi ne samo duhovno, već i kulturno nasleđe Srbije, arhiepiskop i mitropolit mileševski Atanasije posetio je radove na uređenju parka koji okružuje ovu svetinju. U pratnji igumanije Akviline, nastojateljice manastira, vladika je s pažnjom osmotrio napredak koji je postignut u stvaranju novog šetališta, zamišljenog kao oazu mira i tišine za sve posetioce.

Foto: Eparhija mileševska
Vladika mileševski Atanaskije obišao je radove na uređenju parka u Mileševi

Tokom razgovora sa igumanijom i radnicima, vladika Atanasije se upoznao sa svim detaljima ovog ambicioznog projekta, koji ima za cilj da obogati duhovni ambijent manastira. U razgovoru se osvrnuo na dinamiku radova, kao i na zamisli koje stoje iza budućeg parka, koji će biti mesto okupljanja i meditacije, gde će svi moći da uživaju u prirodi i duhovnosti.

- Zadovoljstvo mi je da vidim koliko truda i zalaganja ulažete u ovaj projekat - rekao je vladika Atanasije, izražavajući zahvalnost vrednim neimarima.

- Nadam se da će vas poslužiti dobre vremenske prilike kako biste radove privedeli kraju - dodao je, sa nadom u srdačne i uspešne završne radove.

Foto: Eparhija mileševska
Radovi na uređenju parka u mileševskoj svetinji

Manastir Mileševa, kao duhovna riznica Eparhije mileševske, već duži vremenski period prolazi kroz opsežne radove, s blagoslovom vladike Atanasija. Ova sveta zadužbina, pored nemerljive duhovne lepote, polako, ali sigurno dobija svoj spoljašnji sjaj. Uređenje parka predstavlja deo velikog projekta koji će ovu svetinju učiniti još privlačnijom za brojne posetioce koji dolaze da se poklone i pronađu mir u njenom okruženju.

Foto: Eparhija mileševska
Vladika Atanasije zahvalio se izvođačima radova

Kroz svaki deo ovog uređenja oslikava se ljubav prema tradiciji i poštovanje prema nasleđu, a parkom kod Manastira Mileševe, uz blagoslov i vođstvo vladike Atanasija, nastavlja se pisati priča o duhovnom i kulturnom bogatstvu koje oplemenjuje naš narod. Ovaj projekat nije samo obnova, već i podsticaj svima nama da očuvamo i negujemo ono što smo nasledili, osvetljavajući put budućim generacijama.