Duhovna riznica 05.08.2024 | 19:54

ČUDO SVETOG PAJSIJA: Svi su očekivali da neće preživeti, a ona ovog leta uživa na letovanju sa ćerkom i blagosilja sveca koji joj je pomogao

Izvor: vimaorthodoxias.gr
ČUDO SVETOG PAJSIJA: Svi su očekivali da neće preživeti, a ona ovog leta uživa na letovanju sa ćerkom i blagosilja sveca koji joj je pomogao
Shutterstock

Lekari i porodica mislili su da je došao kraj, ali su vera, molitva i delić odore svetitelja sa Svete Gore, koju je doneo arhimandrit Hrisostom, iznenada iscelili 87-godišnju gospođu Stavroulu.

Mnogo je knjiga napisano o čudima svetitelja i moćima ikona, ali priče koje bude nadu i pokazuju snagu vere ne prestaju da se dešavaju. Svaka nova priča podseća nas na neiscrpnu milost Božju i snagu molitve. Ova priča o gospođi Stavrouli jedna je od takvih.

Naime, svi su verovali da će Strasna nedelja 2022. godine biti poslednja za tada 87-godišnju gospođu Stavroulu M, jer su se njeni zdravstveni problemi pogoršali, i pripremala se za "onaj svet". Ovu dijagnozu je dao arhimandrit Hrisostom Levogijanis, koji je odmah po pozivu stigao (Velika sreda, 20. april 2022.) i pričestio gospođu Stavroulu, koja je parohijanka crkve Svetog Pantelejmona u grčkom gradiću Haladriju.

Od tog trenutka, starica je "krenula drugim putem", zatvorila oči, teško disala... i svi su verovali da će "otići", sve do trenutka kada je pažnja jednog vernog hrišćanina promenila situaciju.

Printscreen
Ikona Svetoh Pajsija Atonskog

"Ne brinite," rekao je njenim ćerkama i zetu, "Prekrstićemo gospođu Stavroulu komadićem odore Svetog Paisija i sve će biti u redu!", navodi grčki pravoslavni sajt vimaorthodoxias.gr.

Tako je i bilo... čim je njena ćerka Irini prislonila relikviju sa komadićem odore Svetog Paisija na gospođu Stavroulu, starica je odmah otvorila oči i tri puta rekla: "Da, imate moj blagoslov."

Nekoliko dana kasnije ispovedila se porodičnom duhovniku, ocu Jovanu i ovoga leta Gospodnjeg 2024. godine, uživa u letnjem odmoru na svom "ostrvu", Mitileni.

Priča o gospođi Stavrouli nije samo priča o fizičkom isceljenju, već je i duboko duhovno iskustvo koje nas podseća na neiscrpnu snagu vere i molitve. U trenucima kada je sve delovalo beznadežno, kada su svi verovali da se približava kraj njenog ovozemaljskog života, vera jednog čoveka i blagoslov Svetog Paisija doneli su čudo.

Gospođa Stavroula je postala živi svedok Božje ljubavi i milosti, čudo koje nas podseća da su sveci među nama, da su njihova dela i dalje prisutna i da nas Bog nikada ne ostavlja. Njeno isceljenje je ojačalo veru svih koji su bili prisutni, podsetivši nas da je spas u molitvi i nepokolebljivoj veri.