Crkve i manastiri 16:50 | 14.05.2024

LEKARI SU MU DAVALI TRI MESECA ŽIVOTA, ALI POSLE MOLITVE U TUMANU MOJ SUPRUG JE I DANAS ŽIV : Sad i sam odlazi da poseti ovu svetinju i zahvaljuje se na isceljenju

Ko ima vere, dobija odgovor - kažu monasi i dodaju da Sveti Zosim rado odgovara na potrebe vernih i iskrenu molitvu. Snežana D. iz Holandije podelila je priču o čudesnom isceljenju svog supruga Anatolija u manastiru Tumane. On je imao rak mokraćne bešike sa metastazama na limfnim žlezdama i na prostati. Prognoza je bila da će samo tri meseca da živi. Posle molitve u Tumanu, Anatolij je danas zdrav čovek.

Crkve i manastiri 22:48 | 27.04.2024

MANASTIRI U KOJIMA SE DEŠAVAJU ČUDA: U tri srpske svetinje se uz molitvu i post pronalazi isceljenje i duše i tela

U Svetom Romanu, Tumanu i Komarici su se prema verovanju ukazala Božija čuda, pa ih posećuju bolesni i oni koji su izgubili mir i veru u sebe. Tako je boraveći u Kumarici nepokretna devojka muslimaske veroispovesti iz Bijelog Polja je prohodala, u Tumanu su mnoge žene koje su izgubile nadu da će postati majke posle molitve ostale trudne, a u Svetom Romanu su ljudi koji su ušli s depresijom, izašli nasmejani i s verom u život.

Praznici i sveci 20:03 | 27.04.2024

MOLITVA NAD IKONOM OVOG SVECA STVARA ČUDA Na poklonjenje dolaze desetine vernika iz celog region

Manastir Tumane je utočište za mnoge koji traže isceljenje, porod, mir i blagostanje. Nastao je u 14.veku, a prema narodnom predanju ovaj manastir je zadužbina Miloša Obilića. Ova svetinja je dobila ime po jednom događaju. Naime, prema predanju prilikom odlaska u lov, Miloš Obilić je nehotice ranio isposnika Zosima Sinajita koji je prebivao u obližnjoj pećini. Kada ga je poneo vidaru na lečenje pustinjak mu je samo rekao: Tu mani, odnosno Nema leka - pusti da tu umrem. Obilić je da bi se iskupio manastir nazvao Tumane.

Praznici i sveci 18:24 | 27.04.2024

DAN KADA BOLESNI OZDRAVLJUJU : Svakog 21. novembra ovaj svetac pohodi bolesne i siromašne

Narodno verovanje pripisuje Svetom Arhangelu Mihailu da često obilazi bolesnike i ako im stane blizu glave ozdraviće. Ukoliko se zaustavi kod nogu, bolesnik će umreti. U mitovima, Arhangel Mihailo se uvek javljao na svim mestima gde se javljala i Bogorodica, tako da je vremenom prihvaćeno da predstavlja nebesku zaštitu i silu na zemlji. Takođe se veruje da Arhangel Mihailo lično luta kroz svet prerušen u prosjaka i grdi nevernike i one koji izbegavaju da pomognu siromašnima.