Mrsni recepti 18.06.2024 | 22:09

KOSOVSKI BRIJAN ZA SVA VREMENA: Ukus vekovima očuvanog recepta koji se prenosi s kolena na koleno

Autor: Saša Tošić
KOSOVSKI BRIJAN ZA SVA VREMENA: Ukus vekovima očuvanog recepta koji se prenosi s kolena na koleno
shutterstock.com

Ovaj autentični specijalitet koji spaja jednostavne sastojke u harmoniju ukusa i odiše duhom Kosmeta, očaraće sve ljubitelje domaće hrane.

Sastojci:       

2 osrednje glavice crnog luka

200 g telećeg mesa

400 g spanaća     

1 kašika svinjske masti 

1/2 šolje pirinča   

4 jaja

1 grančica svežeg peršuna

so i biber po ukusu

shutterstock.com
Dok kuvate pirinač, dodajite po malo vode uz često mešanje

Priprema:

Najpre očistite listove spanaća, dobro ih operite, prelijte kipućom vodom i ocedite. Pirinač operite, pa obarite, dodajući mu po malo vode. U tiganju zagrejte mast, pa izdinstajte teletinu sa sitno seckanim crnim lukom. Dodajte so i biber po ukusu. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pirinač, spanać, meso prebacite u zemljani sud, ravnomerno rasporedite, dodajte malo vode i stavite u rernu da se peče oko pola sata. Pred kraj pečenja odozgo razbijte tri jajeta, pospite iseckanim peršunom, pa vratite još malo u rernu da se jaja ispeku.