Posni recepti 20.06.2024 | 10:44

SOČNE PLJESKAVICE OD CELERA: Ukusan, hrskav ručak koji se brzo priprema

Izvor: Religija
Autor: Saša Tošić
SOČNE PLJESKAVICE OD CELERA: Ukusan, hrskav ručak koji se brzo priprema
Shutterstock

Jednostavan posni recept koji kombinuju povrće i začine, savršen za lagani letnji obrok uz sezonsku salatu, oduševiće i nepca i onih koji ne poste.

Sastojci:

250 g korena celera

2 bela krompira

1 srednja šargarepa

1 glavica ljubičastog luka

2 čena belog luka

1/4 šolje belog brašna

1/2 kašičice morske soli

1 /4 kašičice bibera

1 kašičica origana

1 kašika sitno seckanog svežeg vlašca

ostali začini po želji

Shutterstock
Pljeskavice od celera možete poslužiti u zemičkama kao burger, ili uz pomfrit i sezonsku salatu

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje i ostavite sa strane. Oljuštite celer i iseći ga na kockice, stavite u procesor hrane i sameljite ga dok ne dobije izgled pirinča. Oljuštite, operite i osušite krompir i šargarepu, a zatim ih narendajte. Oljuštite i sitno iseckajte crni i beli luk.

Pomešajte celer, krompir, šargarepu, ljubičasti i beli luk, sitno iseckani vlašac i origano. Posolite i pobiberite. Dodajte brašno i dobro promešajte da se svi sastojci dobro povežu. Kašikom vadite smesu, formirajte pljeskavice, pa ih stavite preko papira za pečenje. Poprskajte pljeskavice uljem i pecite 20 minuta. Zatim ih okrenite, ponovo poprskajte uljem i pecite dok ne porumene. Poslužite tople pljeskavice u zemičkama kao posni burger, ili uz pomfrit i sezonsku salatu.