Aktuelno iz SPC 08.07.2024 | 20:04

VLADIKA ŠABAČKI UGOSTIO MALIŠANE SA KOSOVA I METOHIJE: Duhovna uteha uz tople reči ohrabrenja i ljubavi

Izvor: Religija
Autor: Saša Tošić
VLADIKA ŠABAČKI UGOSTIO MALIŠANE SA KOSOVA I METOHIJE: Duhovna uteha uz tople reči ohrabrenja i ljubavi
SPC/Eparhija šabačka

Posle ivanjdanske liturgije u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Crnoj Bari, episkop Jerotej je svojom besedom i darivanjem Biblija za decu preneo poruku nade i vere, u trenutku kada je Srbima sa Kosmeta svaka podrška neprocenjiva.

Na praznik rođenja Svetog Jovana Krstitelja – Ivanjdan, crkva Vaznesenja Gospodnjeg u Crnoj Bari postala je središte duhovne radosti i molitve, dok su deca sa Kosova i Metohije, članovi KUD-a Jovan Kojić iz Vrbovca, prvi put kročila u ovu svetinju. Njihova poseta bila je ispunjena ne samo molitvama i pesmama, već i osećajem pripadnosti i topline, koje su im preneli domaćini iz Crne Bare i episkop šabački Jerotej.

SPC/Eparhija šabačka
Srdačna dobrodošlica u porti Hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Crnoj Bari

Posle arhijerejske liturgije, episkop Jerotej je održao nadahnutu besedu o značaju Svetog Jovana Krstitelja u hrišćanstvu, osvetlivši život i delo ovog velikog proroka i preteče Hristovog. Njegove reči su bile poput svetlosti koja obasjava dušu, donoseći utehu i snagu deci iz naše južne pokrajine. U ovim teškim trenucima, svaka topla reč, podrška i nada imaju neprocenjivu vrednost za decu sa Kosova i Metohije. Vladika Jerotej, sa svojom blagom i očinskom prisutnošću, umeo je da im prenese osećaj sigurnosti i ljubavi, osnažujući ih da istraju u veri i nadi.

SPC/Eparhija šabačka
Članovi KUD Jovan Kojić

Deca iz KUD-a Jovan Kojić, zajedno sa članovima KUD-a Jelica iz Crne Bare, učestvovala su u kulturno-umetničkom, folklornom programu u porti hrama, slaveći svojom igrom i pesmom. Njihova mladost i radost ispunili su hram i okupljene, podsećajući sve prisutne na snagu zajedništva i ljubavi.

Episkop Jerotej je, prepoznajući njihovu potrebu za duhovnom hranom i podrškom, decu darivao Biblijama za decu, simbolom večne mudrosti i božanske ljubavi. Njegov gest bio je znak da, uprkos svim iskušenjima, vera i nada ostaju neuništivi temelji našeg naroda.

SPC/Eparhija šabačka
Mališani sa Kosova i Metohije molitveno su učestvovali na liturgiji

Poseta dece sa Kosova i Metohije Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Crnoj Bari bila je ispunjena dubokim emotivnim značenjem, a reči i blagoslov vladike Jeroteja pružili su im potrebnu snagu da nastave svoj put sa verom i nadom u srcu.