Duhovna riznica 01.09.2024 | 17:24

ČUDO U DOMU PORODICE VOJVODIĆ: Pobožni Nikola iscelio majku molitvama, ikona Bogorodice u njihovom domu „proplakala“ (VIDEO)

Izvor: RTRS
Autor: Saša Tošić
ČUDO U DOMU PORODICE VOJVODIĆ: Pobožni Nikola iscelio majku molitvama, ikona Bogorodice u njihovom domu „proplakala“ (VIDEO)
Printscreen/Youtube/RTRS vijesti

Svedočanstvo o neobičnom događaju iz Banja Luke širi se društvenim mrežama. U domu ove porodice molitve su iznedrile čudo, dok ikona Bogorodice Trojručice i dalje mirotoči.

U vrtlogu savremenog sveta, gde se iskušenja množe i umnožavaju na svakom koraku, društvene mreže često postaju mesto susreta s onim što može da nam osnaži ili oslabi veru. U toj virtualnoj areni, gde se stvarnost i iluzija sudaraju, ponekad se ipak pojavi zrak svetlosti koji nas podseća na prave vrednosti, na reči mudrih duhovnika i na nesvakidašnja dela koja nas vraćaju na put vere.

Tako se ovih dana, zahvaljujući društvenim mrežama, proširio snimak nastao pre nekoliko godina koji je potresao mnoge – u sobi petnaestogodišnjeg Nikole Vojvodića iz Banja Luke, pred najveći hrišćanski praznik, počela je da mirotoči ikona Presvete Bogorodice Trojručice.

Printscreen/Youtube/RTRS vijesti
Mirotočiva ikona Trojeručica na zidu Nikoline sobe

Nikola je tihi, pobožan dečak, čija je soba ispunjena ikonama i molitvama. U noći koja je prethodila ovom čudu, spremajući se za spavanje, primetio je kako se na jednoj od ikona, onoj Presvete Bogorodice Trojručice, pojavljuju kapljice mira, praćene intenzivnim, svetim mirisom koji je ispunio ceo stan.

- Kad sam pripremio krevet za spavanje, došao sam tu da pogledam, i prvo je iz očiju Bogorodice krenulo da mirotoči, nešto kao mirisno ulje, i onda je kasnije krenulo iz treće ruke da mirotoči - svedoči Nikola s nežnošću u glasu, a njegovu priču potvrđuje i banjalučki sveštenik Velimir Klincov, koji se lično uverio u ovo čudo.

Printscreen/Youtube/RTRS vijesti
Otac Velimir Klincov

- Odmah sam otišao i video svojim očima ono što sam video. Iz treće ruke Presvete Bogorodice stvarno teče tečnost. Pomirisao sam, jako lepo miriše - kazao je otac Velimir, zadivljen pred onim što je video.

Nikolina majka, Senka, svedoči da je bila teško bolesna, ali da su molitve njenog sina bile presudne za njeno ozdravljenje:

- Moj sin se mnogo molio za moje zdravlje. I svi su govorili da je Nikola jedno predivno dete, da će Bog dati da ozdravim. Tako je i bilo - govori Senka, sa suzama u očima, prepoznajući u ovom čudu plod Nikolinog molitvenog života, prenosi RTRS.

Printscreen/Youtube/RTRS vijesti
Senka Miličević, Nikolina Majka

Društvene mreže, iako često mesto iskušenja, povremeno nam otkriju ovakve priče koje nadmašuju svakodnevnicu i približavaju nas Božijoj milosti. Nikola i njegova majka Senka odlučni su da o ovom čudu svedoče svima – i vernicima i onima koji još nisu poverovali. U njihovom domu, gde ikona i dalje mirotoči, svaki gost je dobrodošao da se lično uveri u snagu vere i molitve, koje su iznedrile ovo nesvakidašnje čudo.

U vremenu kada svetlo duhovnog života često bledi pred zavesom svakodnevnih briga i iskušenja, neka nas priča o Nikoli i njegovoj vernoj majci podseti da vera uvek pronalazi svoj put, čak i kroz digitalne sfere, i da Bog uvek ima način da nas podseti na Svoju prisutnost – čak i kroz najneočekivanije medije.

VIDEO