Duhovna riznica 21.08.2024 | 19:15

NA PRAZNIK SVETIH ZOSIMA I JAKOVA OTKRIVENO NAJNOVIJE ČUDO: Ilija Milić svedoči kako su mu molitve i sveto ulje iz Tumana iscelili rane (VIDEO)

Izvor: Religija
Autor: Saša Tošić
NA PRAZNIK SVETIH ZOSIMA I JAKOVA OTKRIVENO NAJNOVIJE ČUDO: Ilija Milić svedoči kako su mu molitve i sveto ulje iz Tumana iscelili rane (VIDEO)
ST/Vladimir Lukić

Na dan kada Srpska pravoslavna crkva proslavlja Prepodobne Zosima i Jakova, a Manastir Tumane obeležava svoju slavu, vernik iz Beograda posvedočio je o potpunom ozdravljenju zahvaljujući ovoj svetinji, dodajući svoje ime na dugi spisak onih koji su na ovom svetom mestu pronašli duhovnu utehu i isceljenje.

U tihom okrilju svete svetinje, gde se vekovi prepliću sa čudima, jedno novo isceljenje isplivalo je na svetlost dana, svedočeći o nepresušnoj snazi molitve i vere. Na praznik Svetih Zosima i Jakova Tumanskih, u blagoslovenoj svetinji manastira Tumane, obelodanjeno je novo čudo koje je još jednom potvrdilo svetost i moć molitava u ovom čudesnom hramu. Vekovima su se ovde isceljivali bolesni, nalazili utehu u nevolji i dolazili po duhovnu pomoć, a sada se ovom spisku pridružilo i svedočenje Ilije Grebića, vernika iz Beograda, čije su rane, koje su ga morile, na čudestan način zalečene.

Manastir Tumane, smešten u blizini Golupca, odavno je poznat kao mesto gde se dešavaju čudotvorna isceljenja. Brojni vernici dolaze da se poklone moštima svetitelja, tražeći utehu i pomoć u trenucima kada sve drugo izgleda nemoćno. Prema narodnom predanju, ovo sveto mesto nosi sa sobom snagu i blagodat koja je kroz vekove isceljivala i ispunjavala molitve onih koji su dolazili sa verom u srcu.

ST/Vladimir Lukić
Ilija Milić

Ilija Milić, sezonski radnik u Španiji, svedočio je o svom iskustvu:

- Jednog jutra, kada sam se probudio, primetio sam ranicu u predelu zadnjice. Tri nedelje sam morao da idem kod doktora. Bilo je jako bolno, nisam mogao da sedim, nisam mogao da vozim automobil. Ništa nisam mogao, samo sam kukao. Posle tri nedelje rekli su mi da sam izlečen i da mogu normalno da radim. Međutim, već tri noći posle toga, kada sam se probudio ujutru, imao sam četiri identične rane - otkrio je Ilija, a potom je nastavio:

- Zbog te četiri nove rane, nisam više imao snage da idem kod doktora još tri nedelje. Pre dva meseca, došao sam u Manastir Tumane, imao sam čast da pomažem prilikom presvlačenja moštiju Svetog Zosima Čudotvorca. Rekli su mi da uzmem sveto ulje koje može da se stavlja na bolno mesto. Tako sam uradio, mazao sam svetim uljem svako jutro i veče te četiri nove rane, krstio se i molio se. Rane su skoro u potpunosti nestale zahvaljujući Svetom Zosimu Čudotvorcu i Svetom Jakovu.

Ovo svedočenje još jednom podseća sve vernike na neprocenjivu blagodat koju Manastir Tumane nosi. Čudotvorci Zosim i Jakov nastavljaju da pružaju pomoć onima koji dolaze sa verom i molitvom, dokazujući da su duhovna isceljenja moguća onima koji se predaju volji Božijoj. Svetinje Tumane ostaju čuvari neprolazne svetlosti vere i nade, mesto gde Bog svojim čudima pokazuje da je i dalje prisutan u svakodnevnom životu svakog vernika.

VIDEO