Crkve i manastiri 14.05.2024 | 16:50

LEKARI SU MU DAVALI TRI MESECA ŽIVOTA, ALI POSLE MOLITVE U TUMANU MOJ SUPRUG JE I DANAS ŽIV : Sad i sam odlazi da poseti ovu svetinju i zahvaljuje se na isceljenju

Izvor: Repubika
LEKARI SU MU DAVALI  TRI MESECA ŽIVOTA, ALI POSLE MOLITVE U TUMANU MOJ SUPRUG JE I DANAS ŽIV : Sad  i sam odlazi da poseti ovu svetinju i zahvaljuje se na isceljenju
Srećna republika

Ko ima vere, dobija odgovor - kažu monasi i dodaju da Sveti Zosim rado odgovara na potrebe vernih i iskrenu molitvu. Snežana D. iz Holandije podelila je priču o čudesnom isceljenju svog supruga Anatolija u manastiru Tumane. On je imao rak mokraćne bešike sa metastazama na limfnim žlezdama i na prostati. Prognoza je bila da će samo tri meseca da živi. Posle molitve u Tumanu, Anatolij je danas zdrav čovek.

Manastir Tumane poznat je među narodom kao mesto gde se događaju medicinska čuda. Postoje brojna svedočenja o tome da su se vernici u ovom svetom mestu gde se nalaze mošti Svetog Zosima i Jakova izlečili od bolesti zbog kojih su bili gotovo otpisani. Kaluđeri koji žive u manastiru otkrivaju da tajna isceljenja leči u veri i iskrenoj molitvi.

Neretko se događa da parovi koji ne mogu da imaju dece, spas nađu baš u ovom manastiru. Takav slučaj bio je i sa Aleksandrom i Sanjom. Kako godinama nisu mogli da imaju poroda, nakon samo jedne molitve upućene Svetom Zosimi i Jakovu za tri nedelje desilo se čudo!

- Nemoguće je opisati tu sreću, nemamo reči, kaže ovaj par, koji ne propušta priliku da se zahvali ovom velikom svecu nad čijim se moštima događaju čuda.

Manastir Tumane nadaleko je poznat po svojim čudima.

Republika
Iguman Dimitrije

- Sve do isceljenje teških oboljenja, tumora, metastaza, ono što je nemoguće za doktore, posle molitve odu na pregled i sve je čisto - kaže kaluđer ovog manastira.

U ovom manastiru nalaze se mošti Svetog Zosima i Svetog Jakova Novog.
- Ko ima vere, dobija odgovor - kažu monasi i dodaju da Sveti Zosima rado odgovara na potrebe vernih i iskrenu molitvu.

Snežana D. iz Holandije podelila je priču o čudesnom isceljenju svog supruga Anatolija u manastiru Tumane.

Anatolije je prema njenim rečima 2018. godine dobio dijagnozu raka mokraćne bešike sa metastazama na limfnim žlezdama i na prostati.

- Prognoza je bila da će samo tri meseca da živi - navodi Snežana.

Dodaje da holandski doktori nisu verovali ni da operacija može da pomogne.

- Od silnog straha počeli smo da se molimo Bogu i da čitamo molitve. Došli smo i do manastira Tumane gde se ne znamo koliko dana čitala molitva za Anatolija. Bili su toliko divni da su nam poštom poslali paketić u kome su bile molitve koje je trebalo da čitamo od Svetog Zosima i Svetog Jakova. Dobili smo vodicu i ulje kojim smo se pomazivali u znaku krsta - navodi Snežana.

Suprug je prema njenim rečima ozdravio posle nekoliko meseci!