Duhovna riznica 24.09.2024 | 19:23

"POBEDILA SAM KARCINOM MOLITVOM": Radmilino iskustvo svedoči o čudima ova dva svetitelja (VIDEO)

Izvor: Religija
Autor: Saša Tošić
"POBEDILA SAM KARCINOM MOLITVOM": Radmilino iskustvo svedoči o čudima ova dva svetitelja (VIDEO)
printscreen/instagram/manastir.tumane

U najtežim trenucima, kada su lekari izgubili nadu, vera je bila jedini oslonac koji je održao ovu Podgoričanku u životu, a usrdne molitve Gospodu i tumanskim svetiteljima, Svetom Zosimu i Jakovu, dovele su je do čudesnog isceljenja.

Kada se suočimo sa životnim olujama, često nam se čini kao da se čitav svet ruši pred našim očima. U tim trenucima, sve što je nekada bilo stabilno i sigurno, izmiče nam iz ruku. Takva sudbina zadesila je i Radmilu Mijović iz Podgorice, kada su lekari, nakon brojnih pregleda i analiza, izrekli strašnu dijagnozu – karcinom. Svet kakav je poznavala tada je nestao. Ipak, i pored tog strašnog udarca, Radmila nije gubila nadu. Njena vera u Božju milost ostala je nepokolebljiva, a snaga molitve jača od svakog straha.

- Bolovala sam od karcinoma 2019. i 2020. godine - priseća se Radmila uz uzdah, a potom nastavlja:

- Otkriveno je da je karcinom galopirajući. Po tim lekarskim izveštajima, delovalo je da neću preživeti, ali sam preživela uz veru koju sam imala i molitvu koju sam svakodnevno izgovarala - kaže ova hrabra žena i dodaje:

- Nazvala sam Manastir Tumane, i obećali su mi da će svako veče pominjati moje ime u molitvi i da ja nastavim sa molitvama. Četiri godine posle toga, uspela sam da dođem u Manastir Tumane, da se zahvalim za iscelenje i za uslišene molitve. Da se zahvalim što mi je Gospod Bog dozvolio da ostanem sa svojom decom i da se zahvalim svecima. Slava im i milost. Slava i milost sili, veri i ljubavi koju je podario prema meni i koju su oni uslišali da ja budem tu sad gde jesam - poručuje ova Podgoričanka.

printscreen/instagram/manastir.tumane
Radmila Mijović iz Podgorice

Radmilina priča svedoči o sili vere koja prevazilazi svaku ljudsku nemoć. Kada medicina nije mogla da pruži odgovor, njeno srce je pronašlo utehu u molitvi. U trenucima kada je sve delovalo bezizlazno, vera je bila svetlost koja ju je vodila napred. Nema veće snage od one koja dolazi iz poverenja u Božji plan i milost. Za sve one koji prolaze kroz teške trenutke u životu, Radmilina priča podseća da tamo gde prestaju ljudske moći, počinje Božja sila, koja isceljuje dušu i telo. Slava Bogu na svakom daru, pa i onom koji dolazi kroz patnju, jer je ona put ka svetlosti i spasenju.