Posni recepti 19.12.2024 | 13:37

OVAKO MONASI SA HILANDARA SPREMAJU POSNU SARMU: Svi koji su je probali kažu da je preukusna

Autor: M.M.
OVAKO MONASI SA HILANDARA SPREMAJU POSNU SARMU: Svi koji su je probali kažu da je preukusna
Shutterstock Posna sarma po receptu monaha sa hilandara je preukusna

Priprema nije previše komplikovana, ali njen miris i ukus su toliko intenzivni da će poželeti ponovo da je napravite i jedete.

Zima, a pogotovu slavske trpeze i Božićni post, nezamisliva su bez sarme.

Mi vam danas nudimo recept za posnu sarmu po uputstvu monaha sa Hilandara.

Recepti iz ovog manastira su poznati po svom specifičnom ukusu koji oduševi svakog ko ih proba.

Priprema nije previše komplikovana, ali njen miris i ukus su toliko intenzivni da će poželeti ponovo da je napravite i jedete.

Sastojci:

2 praziluka
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
100 gr pirinča
350-400 gr mlevenih oraha
100 gr dimljene ribe (losos)
12-15 listova kiselog kupusa

Shutterstock
Posna sarma, Ilustracija

Priprema:

U smesu dodati so, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beli luk u granulama, peršun, čili začin pa promešati.

Priprema je jednostavna. Na ulju propržite praziluk, crni luk i šargarepu. U povrće dodajte oprani pirinač, a zatim dodajte mlevene orahe. Nakon toga dodaje dimljenu ribu. Dodajte i začine i promešajte. Umotajte sarmu, slažite u šerpu pa stavite u rernu.

Zapeći u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.