Duhovna riznica 27.09.2024 | 11:00

GLASAJTE ZA NAJLEPŠI TRENUTAK KOJI SLAVI SVETLOST VERE I TRADICIJE: Izaberite najlepšu fotografiju krštenja koja će osvojiti zlatni dukat

Izvor: Religija
GLASAJTE ZA NAJLEPŠI TRENUTAK KOJI SLAVI SVETLOST VERE I TRADICIJE: Izaberite najlepšu fotografiju krštenja koja će osvojiti zlatni dukat
Foto: Religija, Shutterstock

Uživajte u dirljivim scenama svetih tajni i podržite učesnike koji su podelili svoje najvažnije trenutke – glasanje je otvoreno do ponoći 6. oktobra!

Glasanje za foto-konkurs „Podelite svetlost krštenja i osvojite dukat“ počelo je danas, na veliki praznik Krstovdan. Naš sajt, www.religija.rs, postao je mesto okupljanja onih koji slave svetlost Božanske milosti kroz svetu tajnu krštenja. Ova svetkovina istinske vere i hrišćanskih vrednosti nadahnula je mnoge da podele svoje najdublje trenutke, trenutke kada se duša spaja s nebeskim svetlom kroz krštenje.

Fotografije koje su pristigle na naš konkurs dolaze iz raznih krajeva, noseći sa sobom različite priče, ali istu poruku – veru, svetlost i ljubav prema Gospodu. Pogledajte ove prelepe prizore i dajte svoj glas za onu fotografiju koja je u vama probudila najviše emocija, onu koja je, po vašem mišljenju, dostojna da osvoji jedan od zlatnih dukata, koje smo pripremili za najlepše slike.

Samo glasanje je jednostavno – nakon što pregledate fotografije, kliknite na ime onoga čija vas je fotografija krštenja najviše dotakla. Vaš glas nije samo podrška učesniku, već i podsećanje na značaj očuvanja pravoslavne tradicije, na svetost trenutka krštenja i večni blagoslov koji kršteno lice prima.

Iskazujemo duboku zahvalnost svim učesnicima koji su se odazvali našem pozivu i podelili s nama svetlost ovog božanskog trenutka. Njihova predanost ne odražava samo želju za nagradom, već i ljubav prema pravoslavnim vrednostima koje ovaj konkurs neguje. Takođe, zahvalni smo svima koji su pažljivo dopunili svoje prijave prema pravilima, potvrđujući time svoju posvećenost i odgovornost prema pravoslavnim tradicijama.

Schutterstock
Fotografija koja osvoji najveći broj glasova na dar dobija dukat sa prikazom Svete tajne krštenja, drugoplasirana i trećeplasirana fotografija dobijaju po dukat sa prikazom Svetog Jovana Krstitelja

Glasanje je otvoreno danas, 27. septembra, i trajaće sve do ponoći 6. oktobra, kada slavimo veliki praznik Začeća Svetog Jovana Preteče. Na taj dan, tačno u podne, biće proglašeni pobednici. Tri fotografije koje osvoje najviše glasova biće nagrađene zlatnim dukatima – simbolima blagoslova, zaštite i vere. Dukat sa prikazom Svete tajne krštenja biće nagrada za fotografiju koja osvoji najviše glasova, dok drugoplasirani i trećeplasirani dobijaju dukate sa prikazom Svetog Jovana Krstitelja.

Ne propustite priliku da kroz ovaj jedinstveni duhovni događaj podelite radost krštenja, osnažite pravoslavne vrednosti i možda baš vi osvojite zlatni dukat, simbol vere i Božijeg blagoslova.

PETAR STAJIĆ se nedavno krstio u toku služenja vojnog roka, a fotografiju je poslala njegova majka Milena. Zbog svojih obaveza, Milena nije mogla prisustvovati ovom važnom trenutku, pa joj je sin poslao fotografije. Ovo krštenje ima posebno značenje, s obzirom na to da su se ranije javljale prepreke za njegov obred. Kako Milena ističe, sve se dogodilo po Božjoj promisli, jer je Petar oduvek imao želju da služi u vojsci. Ovaj mesec je za njih značajan i zbog takmičenja na kojem učestvuju, a Milena želi sreću svim učesnicima.

Foto: Privatna arhiva
Krštenje Petra Stajića

JOVAN MOMIROVIĆ iz sela Kočane kod Doljevca, dobio je ime po Svetom Jovanu Krstitelju. Fotografiju njegovog krštenja poslala je njegova majka Jovana.

Foto: Privatna arhiva
Krštenje Jovana Momirovića

MARIJA ČETNIK je primila Svetu tajnu krštenja na izvoru reke Cetine u Dalmaciji. Fotografiju je poslao njen otac Jovan, koji ističe da je obred započet u crkvi, ali su na želju kuma svi sišli do izvora, što je bilo posebno dirljivo i za okupljene i za sveštenika.

Privatna arhiva
Krštenje Marije Četnik

BOGDAN KOSIĆ je s radošću primio Svetu tajnu krštenja. Fotografiju za foto-konkurs, u dogovoru s Bogdanovim roditeljima, poslala je njegova kuma Slađana Plazačić..

Privatna arhiva
Krštenje Bogdana Kosića

ISKRA RISTIĆ je Svetu tajnu krštenja primila odevena u narodnu nošnju. Fotografiju za foto-konkurs poslali su njeni roditelji, naglašavajući da s radošću učestvuju u glasanju.

Privatna arhiva
Krštenje Iskre Ristić

VUK MILOSAVLJEVIĆ je primio Svetu tajnu krštenja od sveštenika Ivana Cvetkovića, a fotografiju za naš foto-konkurs poslala je njegova majka Jelena.

Privatna arhiva
Krštenje Vuka Milosavljevića

LENA MARJANOVIĆ Na foto-konkursu učestvuje fotografija koju je poslala majka ove divne devojčice, Jelena Marjanović, s ponosom beležeći trenutak Svetog krštenja.

Privatna arhiva
Krštenje Lene Marjanović

BOGDAN ĐOKOVIĆ Fotografiju na foto-konkurs poslala je Bogdanova majka, Katarina Damljanović, koja ističe da je s radošću odlučila da učestvuje u ovoj akciji koja širi ljubav i čuva istinske vrednosti i tradiciju.

Privatna arhiva
Krštenje Bogdana Đokovića

DRAGOSLAV ĐORIĆ Fotografiju na foto-konkurs poslala je njegova majka, Dragoslava Marjanović Đorić, s ponosom ističući važnost očuvanja vere i tradicije kroz ovakve svečane trenutke.

Privatna arhiva
Krštenje Dragoslava Đorića

DUNJA I OGNJEN SIMIĆ krstili su se istog dana, što je bilo posebno dirljivo za njihovu porodicu. Brat i sestra, zajedno sa majkom Tijanom i ocem Darkom, svečano su bili odeveni u narodne nošnje, čuvajući tradiciju i veru. Fotografiju je poslala njihova majka s ponosom i radošću.

Privatna arhiva
Krštenje Dunje i Ognjena Simića

DIMITRIJE STAMENKOVIĆ primio je Svetu tajnu krštenja odeven u dečju narodnu nošnju, što je dodatno naglasilo značaj ovog svetog trenutka. Njegova majka Sanja s radošću je podelila svetlost krštenja učestvujući u našem foto-konkursu.

Privatna arhiva
Krštenje Dimitrija Stamenkovića

JAKOV RADISAVLJEVIĆ primio je Svetu tajnu krštenja, a svetlost tog posebnog trenutka podelio je njegov otac Lazar, koji je s ponosom poslao prijavu na naš foto-konkurs.

Privatna arhiva
Krštenje Jakova Radisavljevića

TEODORA GEBHART Fotografiju ove devojčice poslala je njena majka Dragana Stjepanović Gebhart, koja ističe da je krštenje poseban trenutak ispunjen ljubavlju i radošću.

Privatna arhiva
Krštenje Teodore Gebhart

STRAHINJA DAMLJANOVIĆ je Svetu tajnu krštenja primio u Crkvi Svetog Luke na Košutnjaku. Na našem foto-konkursu učestvuje zahvaljujući svom ujaku Nikoli Saviću, koji je poslao fotografiju ovog svetog trenutka, naglašavajući njegovu posebnu vrednost i značaj za porodicu.

Privatna arhiva
Krštenje Strahinje Damljanovića

SELENA RADOJKOVIĆ je Svetu tajnu krštenja primila u Manastiru Banjska. Prijavu i fotografiju poslala je njena majka Sanja Đurić Radojković, koja s ponosom deli svetlost ovog svetog trenutka u zadužbini Kralja Milutina iz 14. veka na Kosovu i Metohiji. Ova svečanost simbolizuje veru i nadu za opstanak našeg naroda u ovoj južnoj pokrajini, podsećajući nas na važnost očuvanja naših svetinja.

Privatna arhiva
Krštenje Selene Radojković

JANKO BOŠKOVIĆ je s dečjom radošću primio Svetu tajnu krštenja. Fotografiju ovog veličanstvenog trenutka na naš foto-konkurs poslali su njegova majka Nataša i otac Marko, koji sa ponosom dele sreću ovog posebnog dana. Ovaj obred predstavlja važan korak u Jankovom životu, simbolizujući njegov ulazak u pravoslavnu zajednicu.

Privatna arhiva
Krštenje Janka Boškovića

PETAR PRICA je Svetu tajnu krštenja primio 8. jula 1997. godine u Crkvi Svetog Nikole u Prištini. Ovaj poseban trenutak u njegovom životu, obavljen u srcu Kosova i Metohije, nosi sa sobom simboliku očuvanja vere i tradicije u teškim vremenima. Krštenje u ovoj svetinji ima poseban značaj, oslanjajući se na dugu istoriju i duhovno nasleđe srpskog naroda na Kosovu.

Privatna arhiva
Krštenje Petra Price

LAZAR BANJALIĆ je Svetu tajnu krštenja primio sa osmehom, a fotografiju na naš foto-konkurs poslala je njegova majka Snežana, koja s radošću deli ovaj dragoceni trenutak.

Privatna arhiva
Krštenje Lazara Banjalića

ISIDORA RADENKOVIĆ, devojčica iz Niša, učestvuje u našem foto-konkursu zahvaljujući svom deki, koji je poslao prijavu i podelio ovu lepu uspomenu.

Privatna arhiva
Krštenje Isidore Radenković

AKSENTIJE IVANOVIĆ iz Kruševca Svetu tajnu je primio pre 30 godina, a fotografije koje je poslala njegova majka Svetlana osvetljavaju ovaj poseban trenutak. Ona ističe da je Aksentije mladić sa Daunovim sindromom koji se radoje učešću u foto-konkursu.

Privatna arhiva
Krštenje Aksentija Ivanovića

VUK VUJNOVIĆ u našem foto-konkursu učestvuje zahvaljujući svojoj majci Maji, koja s ponosom deli ovaj poseban trenutak.

Privatna arhiva
Krštenje Vuka Vujnovića

NIKOLIJA RNIĆ je blagoslovljeni trenutak svog krštenja podelila zahvaljujući majci Slađani, koja je sa radošću poslala ovu fotografiju na naš foto-konkurs.

Privatna arhiva
Krštenje Nikolije Rnić

DAVID RNIĆ je ušao u svet tradicije, a sveti trenutak njegovog krštenja zabeležila je majka Slađana, koja je sa ponosom poslala ovu fotografiju na naš foto-konkurs.

Privatna arhiva
Krštenje Davida Rnića

LUKA VUJNOVIĆ učestvuje u našem foto-konkursu zahvaljujući svojoj majci Maji, koja s ponosom deli ovaj poseban i sveti trenutak krštenja.

Privatna arhiva
Krštenje Luke Vujnovića

IRINA TOMAŠEVIĆ je Svetu tajnu krštenja primila u Hramu Svetog Aleksandra Nevskog. Odrasta u duhu hrišćanskih vrednosti, a poseban blagoslov njenom životu daje to što je njen deka sveštenik. Fotografiju ovog svetog trenutka poslala je njena majka Kristina, ponosna majka četvoro dece.

Moon and Stars Photography
Krštenje Irine Tomašević

IVANA BLAGOJEVIĆ primila je Svetu tajnu krštenja pogružavanjem i s radošću je podelila ovaj sveti trenutak, koji zrači verom i ljubavlju.

Privatna arhiva
Krštenje Ivane Blagojević

LENKA BRANKOVIĆ primila je Svetu tajnu krštenja s venčićem na glavi, 1. septembra ove godine. Ovaj predivan i svečan trenutak njenog ulaska u pravoslavlje podelila je s nama njena majka Bojana.

Privatna arhiva
Krštenje Lenke Branković

U nameri da ne uskratimo učešće u foto-konkursu "Podelite svetlost krštenja i osvojite dukat" onima koji su imali tehničke poteškoće prilikom slanja prijava, pa su poslali fotografije bez svih informacija koje su navedene u pravilima koja možete pročitati OVDE, do kraja dana (Krstovdan, 27. septembar) ćemo na listu dodati one koji pošalju informacije koje nedostaju. Nakon toga, više neće biti moguće dodati prijave na listu za glasanje koja sledi.

Anketa