Praznici i sveci 27.04.2024 | 23:52

MOLITVA PROTIV STRAHA KOJA ULIVA HRABROST I MIR:Ponavljajte je kad god vam je potrebno da se smirite

Izvor: Jutjub
MOLITVA PROTIV STRAHA KOJA ULIVA HRABROST I MIR:Ponavljajte je kad god vam je potrebno da se smirite
Shutterstock

Uplašenost jedan od najvećih čovekovih neprijatelja, zato se u Svetom pismu na toliko mesta mogu naći reči "Ne boj se".

Strah, anksioznost, uznemirenost, panika - to su sve sasvim validna, ali nimalo prijatna osećanja. Strah je prirodni odgovor organizma na stres, ali često ume da parališe i da koči da živimo život punim plućima. Molitva protiv straha vam može pomoći da se ohrabrite i predete preko teških i izazovnih trenutaka u vašem životu. Postoje razni strahovi, strah od smrti, strah od napuštanja i usamljenosti, strah od starosti, strah od toga da budemo to što jesmo ili da se nekome suprotstavimo. Molitve koje smo prikupili će vam pomoći da ga pobedite i pređete preko njega.
Molitva protiv straha treba da se ponavlja kad god se osećate uplašeno, pod stresom, u situacijama gde vam je potrebno da pronadđete snagu i veru u sebe da se možete suočiti sa problemom.

Molitva protiv straha


Ove molitve će pomoći kod svih vrsta strahova. Moglo bi se reći da je uplašenost jedan od najvećih čovekovih neprijatelja, zato se u Svetom pismu na toliko mesta mogu naći reči "Ne boj se". Bog nas sve posmatra, Bog nas voli i sa verom u njega ćete moći da se suočite sa onim što vam izgleda nemoguće.

Nemanja Pančić
Molitva pred ikonom

Molitva protiv straha može biti vaše utočište, nešto što ćete neprestano ponavljati kad god za tim osetite potrebu. Osetićete povezanost sa Bogom, Gospod će vas odbraniti od zla koja vas plaše ili će vam pokazati pravi put. Samim ponavljanjem molitve osetićete kako vas strah napušta.

Molitva za napade panike i anksioznosti

Gospodine, dolazim ka tebi i zahvaljujem ti što mi se približiš kad se ja približim tebi. Pomisao da misliš na mene - ispunjava moju dušu. Ali Gospodine, danas je moj duh težak i moje telo je slabo. Ne mogu više podnositi težinu ove teskobe i panike. Priznajem da ne mogu sama prolaziti kroz ovo. Molim te, pomozi mi protiv vrlo aktivnog neprijatelja koji pokušava potresti moju vjeru i razdvojiti nas. Pomozi mi da čvrsto stojim u tebi. Ojačaj ove umorne kosti i podseti me na istinu da ta bol i panika neće trajati zauvek. Proći će.
Ispuni me svojom radošću, mirom i ustrajnošću. Obnovi moju dušu i slomi lance anksioznosti i panike koji me vezuju. Verujem ti u panici i znam da imaš moć sve to odneti. No, čak i ako to ne učiniš, znam da ne moram biti rob svome strahu. Mogu se odmarati u seni tvojih krila, ustati i nadvladati tvojom čvrstom snagom. Amin.

Naravno, ako vam molitva protiv straha koju ste procitali u Svetom pismu ne pomaže da se izborite sa strahom, možete jednostavno ispricati svoje strahove i zamoliti Gospoda da vam podari hrabrosti. Zapamtite da hrabrost ne znaci odsustvo straha, strah od necega cete uvek imati. Hrabrost je kad delate uprkos tome što se plašite.