Mrsni recepti 22.10.2024 | 12:50

NAJBOLJA SLANA TORTA ZA SLAVU: Ukusno predjelo koje oduševljava sve goste

Izvor: Religija
Autor: Saša Tošić
NAJBOLJA SLANA TORTA ZA SLAVU: Ukusno predjelo koje oduševljava sve goste
shutterstock.com

Ovo predjelo ne samo da osvaja savršenom kombinacijom ukusa, već je i prava vizuelna poslastica idealna za krsnu slavu, ali i svaku proslavu.

Sastojci:

1 pakovanje tost hleba (bez korice)

300 g krem sira

200 g pavlake

200 g majoneza

200 g šunke, seckane na kockice

200 g kačkavalja, narendanog

100 g kiseli krastavčići, sitno seckani

So, biber po ukusu

Sastojci za dekoraciju:

Bademi u listićima (za oblaganje ivica)

Tanke kriške salame (pečenica, kulen, pršuta)

Tanko sečeni kačkavalj

Sveži krastavci, isečeni u tanke krugove

Mladi luk za dodatnu dekoraciju

Paprika, origano, ili mlevena paprika za boju

shutterstock.com
Slana slavska torta osvaja i ukusom i vizuelnim efektom

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte krem sir, pavlaku, majonez, seckanu šunku, kačkavalj i kisele krastavčiće. Dodajte so i biber po ukusu. Na poslužavnik stavite prvi sloj tost hleba, premažite filom i pokrijte sledećim slojem hleba. Ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal. Na vrhu treba da bude sloj fila.

Cela torta, uključujući i ivice, treba da se premaže tankim slojem fila (možete pomešati još malo pavlake i majoneza za ovo). Oko ivica zalepite bademe u listićima, dok na vrhu slažete kriške kačkavalja, salame i sveže povrće po želji.

Kriške krastavca možete složiti u obliku cveta, dok od salame možete napraviti ružice. Tanko sečeni sir urolajte i složite uz salamu. Na kraju, pospite po ukusu mlevenu papriku ili origano da dodate boju. Torta bi trebalo da odstoji u frižideru nekoliko sati kako bi se svi ukusi sjedinili pre serviranja.

Ovaj recept je fleksibilan i možete dodati ili promeniti sastojke prema vašem ukusu, a dekoracija je ključni deo vizuelnog efekta ove slavske torte.