Posni recepti 07.07.2024 | 17:54

MILEŠEVSKA PAŠTETA OD OSLIĆA: Ukusan i zdrav obrok koji će obogatiti vašu trpezu, vikendom u Petrovskom postu

Izvor: Religija
MILEŠEVSKA PAŠTETA OD OSLIĆA: Ukusan i zdrav obrok koji  će obogatiti vašu trpezu, vikendom u Petrovskom postu
Profimedia

Ovaj delikatesan namaz spaja bogate ukuse svežeg povrća, ribe i maslinovog ulja sa osvežavajućim dodirom limuna, stvarajući savršen dodatak za prepečeni hleb ili slane korpice.

Sastojci:

1 kg smrznutog oslića

1 šargarepa

4 veća krompira

1 šolja maslinovog ulja

2-3 zrna bibera

1 list lovora

1 kašika senfa

sok od limuna

peršun

malo sirćeta

so, biber

1 kašika suvog peršuna

Profimedia
Dekoracija svežim začinskim biljem, dodatno će obogatiti ukus mileševske paštete od oslića

Priprema:

Oslić očistite od kože, odledite ga, operite, poprskajte sirćetom i ostavite da odstoji pola sata. Stavite u lonac ribu, šargarepu, krompir, lovor, so i biber u zrnu, nalijte vodom i kuvajte. Kad provri, izvadite ribu posle deset minuta, a ostalo povrće kuvajte dok ne omekša.

Ohlađen i oceđen krompir i šargarepu stavite u blender sa parčićima ribe, začinite solju, biberom i suvim peršunom, sipajte maslinovo ulje i limunov sok pa miksajte dok ne dobijete paštetu. Po potrebi, dodajte još začina i limunovog soka. Paštetu poslužite u slanim korpicama, volovanima ili na prepečenom hlebu i uživajte u svakom zalogaju!