SOČNE PLJESKAVICE OD CELERA: Ukusan, hrskav ručak koji se brzo priprema
Jednostavan posni recept koji kombinuju povrće i začine, savršen za lagani letnji obrok uz sezonsku salatu, oduševiće i nepca i onih koji ne poste.
Brz i lak za pripremu, ovaj recept idealan je za sve koji žele uživati u obroku bogatom proteinima. Sojine ljuspice u paradajz sosu, servirane preko posne testenine, uz dimljeni tofu, stvoriće harmoniju ukusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Sastojci:
100 g sojinih ljuspica
50 g šampinjona
500 ml paradajz soka
1 crni luk
1 kašičica italijanske mešavine začina (majčina dušica, origano, žalfija…)
1/4 kašičice muskatnog oraščića
so, biber, ulje
1 pakovanje posnih špageta
dimljeni tofu za posipanje
Priprema:
Sitno iseckajte ili narendajte crni luk, pa propržite na malo ulja. Dodajte sitno iseckane šampinjone, malo promešajte, pa dodajte sojine ljuspice i odmah nalijte dve čaše vode. Sipajte paradajz sok. Začinite i ostavite da se krčka makar dvadesetak minuta.
Dok se sos krčka, skuvajte špagete prema uputstvu sa pakovanja. Kada servirate, svaku porciju prelijte s malo maslinovog ulja, pa narendajte preko toga dimljeni tofu i poslužite.
Jednostavan posni recept koji kombinuju povrće i začine, savršen za lagani letnji obrok uz sezonsku salatu, oduševiće i nepca i onih koji ne poste. Uživajte u lako pripremljenim i hranljivim jelima koje su savršene za dane posta: ukusna čorbu od griza i praziluka, aromatičan rižoto sa prazilukom, hrskave ćufte od pahuljica i povrća, te osvežavajući sos od kiselih krastavaca i belog luka. Tradicionalni recept sa svetog brda Atosa, sjedinjuje ukus leblebije sa aromom crnog luka, bibera, tucane paprike, peršuna i bosiljka, a kombinacija senfa i maslinovog ulja dodaje dodatnu raskoš. Ovaj delikatesan namaz spaja bogate ukuse svežeg povrća, ribe i maslinovog ulja sa osvežavajućim dodirom limuna, stvarajući savršen dodatak za prepečeni hleb ili slane korpice.
SOČNE PLJESKAVICE OD CELERA: Ukusan, hrskav ručak koji se brzo priprema
KOMPLETAN POSNI RUČAK NA VODI SPREMAN ZA 30 MINUTA: Vaša posna trpeza nikada nije bila ovako bogata i raznovrsna
LEBLEBIJE NA HILANDARSKI NAČIN: Ukusan manastirski obrok koji se lako priprema, a teško zaboravlja
MILEŠEVSKA PAŠTETA OD OSLIĆA: Ukusan i zdrav obrok koji će obogatiti vašu trpezu, vikendom u Petrovskom postu
U svetogorskim manastirima, gde se vekovima neguje umetnost pripreme posnih jela, jednostavni sastojci postaju specijaliteti bogati ukusima i duhovnim značenjem. Otkrijte recept za jelo koje Svetogorci nazivaju „sfungato“ – monaški specijalitet pripreman s pažnjom, uz poseban dodatak koji mu daje osvežavajuću aromu.
Nekada simbol topline bakine kuhinje, danas duhovna gozba i u dane posta – sa suvim voćem, orasima i medom, sutlijaš ostaje poslastica koja spaja prošlost i sadašnjost, podsećajući nas na lepotu jednostavnih darova.
Post ne znači odricanje od dobrog ukusa - uz ove jednostavne obroke pripremićete blagosloven obrok za dušu i telo.
Uz samo nekoliko sastojaka i malo strpljenja, otkrijte jednostavan način pripreme krofni koje su vekovima deo monaške trpeze – savršene za dane posta i trenutke kada želite da osetite toplinu prave domaće poslastice.
Incident je odmah prijavljen policijskoj stanici u Orahovcu.
Sada, kada bez nekog drugog ne mogu učiniti ni najmanju stvar, razumem zašto nas je Hristos naučio da budemo sjedinjeni u jednom telu, deo je potresne ispovesti monaha Sofronija.
U donjoj zoni Dohije nalazi se vešernica za pranje posteljine monaha i gostiju, kao i ostava za potrebe ambulante (smeštaj medicinske opreme i lekova).
Uzbudljive vesti za filmske fanove i poštovaoce kontroverznog hita „Stradanje Hristovo“!
Incident je odmah prijavljen policijskoj stanici u Orahovcu.
Sada, kada bez nekog drugog ne mogu učiniti ni najmanju stvar, razumem zašto nas je Hristos naučio da budemo sjedinjeni u jednom telu, deo je potresne ispovesti monaha Sofronija.
U svetogorskim manastirima, gde se vekovima neguje umetnost pripreme posnih jela, jednostavni sastojci postaju specijaliteti bogati ukusima i duhovnim značenjem. Otkrijte recept za jelo koje Svetogorci nazivaju „sfungato“ – monaški specijalitet pripreman s pažnjom, uz poseban dodatak koji mu daje osvežavajuću aromu.